En fin ettermiddag på Åkrasanden med historisk og botanisk vandring

13. august 2020

Det ble en flott samling med 35 personer som fikk en fin reise gjennom landskapet på Åkrasanden der Karl Johan Gundersen smakte på mange av nyttevekstene og fortalte om hva de ble brukt til i tidligere tider og hva de kan brukes til i dag. Marit Synnøve Vea fortalt om de gamle båtnaustene vest for Kaiasanden og flere historier fra Vikingtiden der sverdet fra båtgraven sammen med Åkraspennene. Det er laget en replica av spenner og sverd. Historien om Ånun Trefot som var eier av Aakragarden men mistet den til Hårek som antagelig var begravet i en av båtgravene. Anun tok senere hevn og brant ned Åkragarden og drepte Hårek.

Mange flotte opplevelser denne ettermiddagen i 25 varmegrader. Vi håper på en fortsettelse til neste år.

Det var ellers en ny opplevelse med vandring langs stranden som var full av badende gjester i finværet.

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies