Spar Vea med betydelig oppsving etter Covid 19 pandemien

29. juli 2020

Åkrehamn Vekst har den siste tiden fått inn informasjon om den sterke omsetningsøkningen i dagligvarebransjen. Vi tok derfor turen til Spar Vea og snakket med butikkleder Anette Ertekin om hvordan det har utviklet seg etter at de omprofilerte fra Meny til Spar samt utviklingen etter at korona tiltakene fra regjeringen kom den 12. mars i år.

Anette forteller at det var helt kaos den 12.mars i butikken, hun var ikke selv på arbeid om formiddagen. Klokken 12 fikk hun beskjed om at det var fullstendig kaos og at varene forsvant fra hyllene uten at de greide å fylle opp. Det var tomme hyller de to tre første dagene av toalettpapir, hermetikk, egg, hvetemel og gjær. Heldigvis gikk det fort over siden lagrene til våre leverandører var fulle.

Omsetningsøkningen og kundemassen har siden covid 19 pandemien vist en jevn og god oppgang. Vi har kunder fra hele Karmøy, samt fra Haugesund og flere fra Førdesfjorden og Kolnes. Det viser at vi har god service, er alminnelige og folkelige her på Karmøy. Kundene roser oss og er godt fornøyd med vareutvalg, priser og 10 kroners marked. Anette ønsker også å påpeke at kundene i denne tiden har vært flinke, tålmodige og takket oss for det arbeidet vi utfører. Betjeningen føler seg verdsatt og det setter vi stor pris på.

Delikatessene står i kø på Spar Vea

Hva kjøper kundene, er det flere varer eller er det dyrere varer spør vi. Etter koronaen satte inn kjøper kundene det de vil ha og pris er ikke så viktig som før. Siden de ikke har kunnet kjøpe inn ferdigmat og heller ikke gå ut for å spise i samme grad som før, koser de seg mer hjemme med god mat. Nå i ferietiden har oppgangen fortsatt. Det skyldes kanskje at flere er hjemme i ferien, og at nordmenn ferierer stort sett i Norge. Vi har også mange tilreisende som handler her i sommer, det hører vi på dialektene.

Hvordan har overgangen fra Meny til Spar påvirket omsetningen spør vi så om. Anette sier at det har vært en gedigen suksess fra dag 1. Vi har fått mange nye kunder og folk handler mer enn før, prisene våre er lavere og kundemassen økte fra første uken og det bare fortsetter. Anette avslutter med et smil når hun sier at nå venter de på at ny rundkjøring kommer på plass, da kommer vi til å øke omsetning og nye kunder enda mer.

 

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies