Det nærmer seg Fastelavn og torget på Åkra pyntes med fastelavnsfjær

12. februar 2020

Åkra Sanitetsforening sammen med En valgfaglinje på Åkra Ungdomsskole skal pynte trærne i krossen (på torget) med fastelavnsfjør mandag 17.februar. Elever fra «Me i innsats for andre» ved skolen ønsker å hjelpe sanitetsforeningen ved å  pynte trærne på torget med fastelavnsfjær.
Fjærene vil bli satt opp fra kl 13:30 den 17. februar og kan beskues på torget til og med fastelavnssøndag den 23. februar. Vi oppfordrer også til å kjøpe fastelavnsris fra saniteten når de kommer på dørene eller på stands i butikker.

I over 70 år har Sanitetskvinnene solgt ris for å få inntekter til lokalt samfunnsnyttige arbeid, og forskning på kvinnehelse og typiske kvinnesykdommer. Siden 1982 har N.K.S. gitt rundt 200 millioner kroner til forskningsformål.

Det var Norske Kvinners Sanitetsforening som hentet fastelavnsriset til Norge ca.i 1946. Det er 650 lokalforeninger som lager fastelavnsris og bidrar til å finansiere forskning som gir livsviktig kunnskap om kvinners helse. I år forventer Sanitetskvinnene å selge fastelavnsris for 10-15 millioner kroner.

Fastelavn kommer av nedertysk vastel-avent, som betyr «aftenen før fasten». Opprinnelig betegnet altså fastelavn kvelden før askeonsdag, som innledet den 40 dager langfasten i forkant av påsken. Etter hvert ble fastelavn en betegnelse for en periode på tre festdager som innledet fasten, nemlig fastelavnssøndag, blåmandag og feitetirsdag.

 

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies