Den hvite Åkrasanden brukes i glasskunst av to bedrifter på Haugalandet

18. juni 2019

Vili og Ve

Vili og Ve har laget glasskunst i mange år og i 2018 fikk de godkjent bruk av Åkrasand i Engler og Hjerter. Disse solgte begge veldig bra i julemånedene i 2018. De er utsolgt for hjerter men har fremdeles engler med ekte Åkrasand for salg.

Sanden ligger mellom to glassplater som så smeltes sammen.

Vili & Vè åpnet som en kafè høsten  2014. I dag finner du blomster, interiør, bakeri og Solstein sin egenproduserte glasskunst. Kafeèn er blitt et populært samlingspunkt for store og små. De serverer god mat og en bankers er sandwich med solsteinbrød.

Dere finner Vili og Ve HER PÅ NETT og HER PÅ FACEBOOK

 

Formbar i Haugesund

Formbar har etablert seg i de gamle lokalene til Haugesund E-Verk ikke så langt ifra Rådhuset. Åkrehamn Vekst fikk den hvite Åkrakulå med sand fra Åkrasanden ved juletider i 2018 av Friluftsrådet Vest. Der kunne de opplyse om at Formbar hadde fått godkjent bruk av den kritthvite sanden til sine glasskuler som nå heter Åkrakulå. Første året de laget den hvite kulen var til julen 2017. De har for denne sesongen laget en grønn kule og vil fra november i år selge en ny kule med en annen farge. Prisen på Åkrakulå er kr 250,-

Her er årets Åkrakulå

Formbar Glassverksted AS holder til i Haugesund og er et fellesverksted og atelier som ble etablert i 2017. Formbar drives og eies av tre glasskunstnere; Julie Shirani Kausland fra Bergen, Eirin Bjørsland Hansen fra Elverum og Kirsten Vikingstad Storesund fra Karmøy.

Her er hovedoppgaven til Eirin ved avslutningen av sin utdanning kalt «Sort Sol»

Se mer av Sort Sol her

 

Formbar satser konsekvent på høy kvalitet og tilbyr norskproduserte designvarer, brukskunst og kunst i glass. Formbars besøklokaler består av et kombinert verksted og utsalg på 150 kvm i Haugesund sentrum. Verkstedet består av et fullt utrustet glassblåserverksted og slipeverksted.

Skulpturen TId er hovedoppgaven til Kirsten Vikingstad som nå har fått sin faste plass på Åkrasanden på den nye Rabinowitzplassen. Åpningen skjedde 2. juni 2019 da Blått Flagg sesongen åpnet. Se mer her

 

Tid av Kirsten Vikingstad Storesund på Åkrasanden

Dere kan se mer på Formbar sin nettside HER

 

 

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies