Gøtakanalen fra Sjøtorp til Tøreboda på sykkel

10. august 2018 — Blogginnlegg av Per Inge Eriksen

På Göta Kanal kan du ferdes med båt, men du kan også sykle langs den. Følger du det varierte naturlandskapet og slusene, bringer det deg til sjarmerende byer som Sjötorp.

I flere år har vi snakket om å besøke Gøtakanalen og ta en båttur gjennom landskapet. Etter å ha snakket med en venn som har vært der flere ganger havnet vi på sykkeltur fra Sjøtort til Tøreboda. En fantastisk sykkelopplevelse som jeg kommer tilbake til senere.

Vi kom fra Danmark etter et besøk hos min søster og svoger og hadde bestilt hotell i Mariestad som ligger naturskjønt nede ved Veneren ca 20 km fra Sjøtorp.
Hotellet ble bestilt fra mobilen og vi fikk en aha opplevelse da vi ankom hotell Waterside Mariestad
Hotellet var åpnet bare tre måneder før vi ankom, og det vi ikke visste var at hotellet frem til 1998 var et fengsel. Det er første gang vi ble «innsatt» i fengsel, men heldigvis kunne vi gå og komme som vi ville. Gode priser, helt ok rom med bad og toalett på gangen, spisesal med frokost og hotellet lå midt i byen.

To netter i fengsel gav kanskje ikke mersmak på å gjøre en forbrytelse, men oppholdet på Waterside Mariestad gav mersmak.

Byen har flere tur-stier i nærheten ( Ekudden) og et rikt båt og havne-liv. Kirken som ligger i gamlastaden er en av to domskirker i Sverige uten biskop. ca 16 tusen innbyggere og byen ligger langs en av de største innsjøene i Europa. En herlig sted i Vestre Gøtaland som bør besøkes.

SJØTORP:

Sjøtorp viste seg fra sin beste side med sol og varme ikke bare fra oven, men også landskap, elv og ikke minst alle menneskene vi traff på vår ferd smilte og var glade.
Sykkeluthyrning ble besøkt og vår tur på 20 km en vei langs kanalen mot Tørreboda var i gang. Langs sykkelruten var det utrolig mange flotte opplevelser med landskap, sluser, båter, glade mennesker, kafeer og broer. En herlig tur som vi brukte hele dagen på. Tur –  retur 40 km gav oss en stor opplevelse og vi kommer helt sikkert tilbake.

Gøtakanalen:

Gøtakanalen starter i Motala og går til østsiden av Sverige. Kanalen er 190 km lang og sammen med Trollhætte kanalen fra Gøteborg går den fra kyst til kyst. En båttur fra Gøteborg til Stockholm tar 4 eller 6 dager.
Kanalen ble bygget av 58000 soldater i 1810 og det tok 20 år å fullføre.

 

 

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies