Bli en god mobilfotograf!

Bli en god mobilfotograf!

13. mars 2018

I samarbeid med Åkrehamn Vekst skal Vestfoto holde et kurs i mobil-fotografering for bedrifter. Sosiale medier blir viktigere og viktigere for bedrifter, og skal du nå frem, må du også ta gode bilder. Bildene er det første folk legger merke til og de må derfor fange oppmerksomheten. Kurset holdes torsdag 12. april i lokalene til Åkrehamn Vekst.

Mobilen er blitt et av våre viktigste markedsføringsverktøy. Et godt mobilbilde kan være det som skal til for å fange ditt publikums interesse i strømmen av bilder og innlegg på sosiale medier.

Hver eneste dag arrangeres det kurs, konferanser og seminarer om sosiale medier, og alle blir fortalt at gode bilder er alfa og omega. Men ingen forteller faktisk hva som er et godt bilde eller hvordan man skal ta dem, og det er det vi ønsker å lære fra oss, sier Tove Virata Bråthen, daglig leder i Vestfoto.

Det er ikke alle bedrifter som har muligheten til å leie inn profesjonelle fotografer, men de fleste har verktøyet som trengs for å ta de gode bildene.

De aller fleste vil kunne ta mye bedre mobilbilder enn hva de gjør i dag, og det er ikke den store vitenskapen som skal til, mener Bråthen.

På samme måten som det finnes regler for et rett og godt skriftspråk, finnes det også prinsipper for et bildespråk. Men de færreste av oss er kjente med fotospråket. Dersom man lærer seg grunnleggende prinsipper om blant annet motiv, lys, perspektiv og komposisjon kan vi alle ta bilder av høy kvalitet som vil fange oppmerksomheten, sier Bråthen.

Med noen helt grunnleggende teknikker og enkle grep kan hvem som helst sikre seg bilder av høy kvalitet med mobilkamera.

Vi har alle vært på konferanser, arrangement eller opplevd noen gode hverdagsøyeblikk på jobben som er verdt å dele på sosiale medier. Dersom man har noen gode fototips i bunn, kan disse bildene fort gå fra å være et litt knips med dårlig lys og litt kjedelig motiv, til å bli et bilde av kvalitet som fanger oppmerksomheten, mener Bråthen.

I tillegg til å levere fototjenester har Vestfoto lang erfaring som kursholdere innen fotografering og arrangerer i dag kurs over hele Vestlandet.

Kurset i mobilfotografering vil veksle mellom teoretisk undervisning og mobilfotografering i praksis, der deltakerne vil få god veiledning underveis. Kurset vi arrangerer er åpent for alle, men medlemmer i Åkrehamn Vekst får en redusert pris.

Les mer om kurset og gå til påmelding her: https://vestfoto.no/kurs/mobilfotokurs-akrehamn/

Kursinnhold:

– Lær viktige fotoprinsipper som enkelt forbedrer kvaliteten på bildene du tar

– Få mest mulig ut av motivet på en kreativ måte

– Skap historier i bildene

– Utnytt de tekniske prinsippene, mobilen har flere muligheter enn du tror

– Tips om nyttige fotoapper

– Bildebehandling på mobilen

– Profesjonelle bilder vs. mobilbilder

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies