Snø = Jul? – Lederen fra årets juleavis

Snø = Jul? – Lederen fra årets juleavis

28. november 2017 — Blogginnlegg av Åkrehamn Vekst

Foto: Ida Kristin Wollum

Snø, juletid, mørketid og vinter, slik går reglen. Snø er blitt en essensiell del av julefeiringen.
Vi hadde et familieselskap forrige søndag der nærmere en halvtime ble satt av til å snakke om muligheten for at det blir snø denne julaften.

”Åå, men hadde det ikke vært koselig da.”  Sier folk.

”Det er ikke jul uten snø.” Sier andre.

Det er jo ikke rart at vi tenker at snø er en viktig del av julefeiringen, når alle reklamer, tv serier og bilder av jul presiserer at snø og julekos henger sammen.

Du vet det er jul når Coca Cola reklamer kommer på tv-skjermene. Den med snødekket landskap, en koselig familie og en litt overvektig nisse i rød drakt drikker en slurk cola etter han har jobbet hardt med å få ut julegavene. Det blir nesten for mye julestemning når trailere med blinkene lys kjører gjennom hvite landskap med julemusikk i bakgrunnen. Coca Cola får utrolig nok varetransport til å se fantastisk idyllisk ut.

Til og med vi som lager denne avisen er hyklere. Vi bestemte at for å sette den riktige stemningen, måtte vi ha et snø-bilde på forsiden. Dette bilde er tatt i 2010. Jeg tror ikke det var jul heller, det er godt mulig bildet ble tatt i januar.

Noe vi kanskje glemmer er at de feirer jul andre steder også. Steder det aldri snør, men det blir jul likevel. I denne avisen har vi en sak om utvekslingsstudenten Maru fra Mexico, der de har en litt annerledes julefeiring enn vår. Vi har et portrett om Hibbi Mannes, hun er sentral i julemarkedet på Vea, som er like koselig om det er snø eller ei. Ellers er det saker med julegavetips, boktips fra biblioteket og ærlige ord fra barnemunn.

Trenger du å se noe hvitt liggende på bakken i desember, anbefaler jeg deg å ta en tur til Åkrasanden. For la oss være ærlige, vi bor på (sør) vestlandet, det kommer mest sannsynlig til å regne 24 desember.
Og la oss være enda ærligere, vi håper alle på et mirakel som gjør at det laver ned utenfor vinduet vårt på selveste julekvelden.

Jeg har bestemt meg for å ikke la snøen påvirke julestemningen min og feirer jul i Spania i år. Ikke noe snø, men masse sol.

Ps. Selv om jeg skal til Spania, så blir julegavene handla hima.

God Jul!

(Lederen fra årets juleavis, resten av avisen kan du lese her: http://www.rgb-design.no/rgb_filer/aakra1217.pdf)

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies