En urettferdig sammenligning med India

En urettferdig sammenligning med India

16. juni 2017 — Blogginnlegg av Åkrehamn Vekst

Jeg var en liten tur i India forrige uke. Byplanlegging og veiplanlegging er ikke punkter de fokuserer på i India. De siste årene har myndighetene endelig begynt å ta opp søppel-problematikken. Det ligger søppel mange steder det ikke skal ligge søppel. Jeg var spesifikt i Shillong som er en veldig liten by i India standard nord-øst i landet. Hver gang jeg er i en liten by så klarer jeg ikke la være å sammenligne med Vestsiå.

Sentrum i Shillong

India i seg selv er en fantastisk og rar opplevelse. Det er store kontraster i landet. Selv om jeg var i en veldig utypisk indisk by fikk jeg oppleve et aldri så lite kultursjokk. Mye mennesker og lite vedlikehold dominerte.

Kjøpesenter i Shillong

Søppel er også vanlig på plasser der det hjemme ikke er vanlig. Slik som inne på dette kjøpesenteret. Vi kan vel alle være enige om at Amfi er litt rensligere? Trafikken var også kaotisk i stor grad og jeg vil mye heller stå i kø i Vea-krossen.

Sentrum i en liten by i fjellene

Jeg vet vi er utålmodige med å få på plass rundkjøring i Vea-krossen og omkjøringsvei. Heldigvis kunne veiene vært mye verre enn det de er i dag. Byene kunne også vært mye mindre vedlikeholdte. Det er ikke rettferdig å sammenligne Shillong og Vestsiå, men opplevelsen setter ting i perspektiv.

Det vi har til felles med Shillong er en fantastisk flott natur. India var flott. Åkra, Vea og Ferkingstad er flott. Alle steder har nok et forbedringspotensialet.

Shillong ligger 1500 moh og har fantastisk natur

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies