Gode råd dersom du skal bruke, kjøpe eller leie stillas

27. april 2017

STILLASGRUPPEN AS

Stillasgruppen as ble etablert i 1993 og har siden vokst til å bli en av de ledende totalleverandørene av stillas i Norge. Våre hovedsatsingsområder er å levere stillas til industri, offshore, bygg samt vedlikehold og modifikasjonsprosesser.

Stillasgruppen as består av bla. firmaene Stillastjenester as og Stillasgruppen Produksjon as og SG Habitat

Stillasgruppen as og SG Habitat holder til i egne lokaler i Vedavågen i Karmøy kommune, hvor vi har administrasjon og utleie.

Alusafe stillas produseres og lagres i Skudeneshavn av Stillasgruppen Produksjon as.

Vår visjon er: Du skal trives i høyden med Stillasgruppen

Stillasgruppen har siden starten vært engasjert i Stillasentreprenørenes forening sammen med konkurrenter, samarbeidspartnere og kunder. Dette for å fremme yrket samt for å få til en uniform utdannelse, og regelverk både nasjonalt og internasjonalt. Vi har vært og snakket med Stian Larsen hos Stillasgruppen. Han er ansvarlig for opplæringsansvarlig i Stillasgruppen. Mye av hans arbeidstid medgår til kursing både internt men ikke minst eksternt hos kundene.

 

Når vi snakker om sikkerhet generelt med Stian vil han gjerne snakke om et produkt Stillasgruppen tilbyr, som kalles Habitat. I prinsippet et telt som monteres over områder hvor det sveises. Det fylles med luft som har overtrykk og hindrer gass i å komme inn. Dette produktet er utviklet av Stillasgruppen etter erfaringer gjort med andre lignende produkt.

 

HABITAT safety welding system er utviklet slik at man reduserer risikoen ved bruk av varmt arbeid i klassifisert område til et minimum. Systemet stenger automatisk ned arbeidsstrømmen til aktuell tenn kilde i teltet ved en deteksjon av gass, enten gjennom våre sensorer tilkoblet en MGD (Mobile Gass Detektor) levert av Technor, eller ved deteksjon av sensorer på stasjonæranlegg. Man bruker overtrykk i teltet som en barriere for å unngå at gass skal kunne trenge inn i teltet mens det forekommer varmt arbeid.

 

Det neste Stian vil påpeke er at vi nå kommer i en av de travleste periodene hvor det settes opp stillas i privatmarkedet. Stillasgruppen kan tilby endel fine pakker for de som ønsker eget stillas enten privat eller i velforeningen. Det han så påpeker er nytt for meg og da antar jeg for mange andre også.

Stillasgruppen tilbyr flere typer kurs.

-Kurs og opplæring av stillasoperatører. Alle som bruker stillas må nå ha BRUKERKURS

-Kurs for bedrifter. Her lærer man bla. Hva man skal se etter på stillaser, merking og                                  godkjenninger, HMS og bruk av sikrings-verktøy.

– Stillasmontørkurs, regelen som tidligere ga operatøren anledning til  å bygge inntil 5 m i høyden               uten kurs er nå ENDRET.

Det er 3 kursvarianter:

1) inntil 5 meter

2) inntil 9 meter

3) over 9 meter

Vi kan eks. Nevne endel snekkerfirma som monterer stillasene selv. De må nå ha et                                 sertifikat(Kursbevis).

Stillasgruppen holder kurs i hele landet både for kunder og andre som melder seg.

Stian er meget bestemt nå og sier at uproffe stillas er en risikosport. Du selv, andre eller stillaset             kan falle ned og det kan medføre meget alvorlige konsekvenser. Vi må ikke glemme at vi har                   store vindkrefter på Vestlandet. Dette fordrer ekstra krav til montering og sikkerhet.

Vi nevner også at det er meget viktig å fotografere stillaset når det er satt opp og før det tas i                  bruk. Derved kan du dokumentere hvordan det var, om ulykken skulle være ute.

NB! Bruk av sikkerhetsselen starter nå på en høyde av 2 meter når det ikke er montert rekkverk i             henhold til monteringsveiledning.

.

Har du spørsmål – ring eller mail Stian.

Tlf. + 47 40 40 43 43

stian@stillasgruppen.com

Stian Larsen
I tillegg til tidligere nevnte:

Tilbyr Stillastjenester as i samarbeid med NAV, stillaskurs som blir satt opp ved behov.

Vi arrangerer også tilpassede kurs for bedrifter som ønsker dette.

  • 20 kurs, fagbrev for stillasbyggere
  • Fallsikringskurs

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies