Onkel min – me sa det i ett; Onkelias – hadde Snorre 1

15. september 2016 — Blogginnlegg av Kenneth Sandhåland

Eg ser atte u Kari Elin nas Gyrid og Jan har fylt året i fleire dar. Jaja, u har å slektas på………..

…………………………………………..
Onkel min – me sa det i ett; Onkelias – hadde Snorre 1. Han va bror ans pappa osse va an gifte med syster nas mamma. Eg fekk båt sjå han og Harald og Kåre. Av blekk. Ein aen gong fekk eg pompehagla. Me har bilder av både båten og haglå hima sjå na mamma. Di hadde vore å reist åsse kjypte di te meg. Di va knallkjekke.
«An e juss så Vingtor», sa an Kåre om båten.

An Eivind fylte året fleire gongjer i året.
«Eg føle året mitt eg», sa an te vennindene nas tante Karry. Så fekk an ei krona. Ellers va an ein hylar te å starte opp ting.
«Kom an, me byggje hytta!», sa an og sette i gong.
Når me andre va i arbeid, forsvant an og kom tebars og å va sjef når u sto ferige. Han selte sild, makrill, julahefter, Stavanger Aftenblad, knekk og møkje andert. Den einaste så kjypte stavanger Aftenblad (elle va det Rogalands Avis) va han siddissen i NRK. John Skien va lerar på Åkra og budde oppe i det gula huset der så Poppen hadde skoforretning. An sto i mål på A-lajet og me synst an va knallkjekke. Når an Eivind hadde vore sjå han, klypte an av øveskrifte på dei andre avisene og heiv resten i Strande. Øveskriftene sendte an te avise og då fekk an betalt for dei óg.

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies