Me bante ikkje sjikkeligt føre me va eldre

29. mars 2016 — Blogginnlegg av Kenneth Sandhåland

(tiligt på seksti-talet)
…………………
Me bante ikkje sjikkeligt føre me va eldre. Me bante ikkje når eg va i Kobbarvik, i Askehagen, og spente fotball me an Fabro og Kakki og Anders og Sigvart og Kniksen. Bror te Kniksen hette Tor og fekk jobb i Televerket. Åsse traff eg Sibben. Han va ein driblekonge og blei seinare jifte (elle sambuar) me na Eli Nes frå Åkra så song Loffen-viser samen me an Håkon Liknes og mongje andre så hadde viseklubb i Stong der så an Jakob ansonkel Hans budde føre u Johanna synst an konne bu på Sevland ei stond.

Me måtte ner ein knallbratte bakkje for å komme te baen neforbi foreldrene ans Kakki, visst me ikkje spente bortme Gamlehjemmet da.

An Anders, så e sjef på polet i Haugesund, budde på eina siå av an Morten og Maria der u tante Else og Onkel Leif budde på loftet. Broren og sjølsagt.; An Ludvig så e jifte me na Ragna, syster nas Alice ans Hans Erik. Men han va jo liten.
På andra siå, på hjørna, budde ein så hette Sveinung og ei syster så blei jifte med an Anders Rundhaug så va banksjef. Va det i DnC? An Bjørn Arne, naboen min så e jifte me na May, (tanten ans Jostein Grindhaug i FKH) vett det nok for han og budde i nerheten. An Sveinung og systere hette Sletten og va i slekt me an Dag.
«Fasi», sa an Dag når an bante.
Nogen sa «Huen» og andre sa «Søren».

An Magne Tjoland, han så spelte på Åkra føre Vea blei stifta, seie «Salla». Han e øve 60 og banne kje ennå.

An onkel Leif fekk kjeft for atte an åt eple itte an hadde lagt seg og eg fekk prim på sejvå. An onkel Leif lagte striper i an med kniven

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies