Invitasjon til åpningen av Blått Flagg på Åkrasanden fredag 5. juni kl 11:00

3. juni 2015

Du er herved invitert til åpningen av den første sandstranden i Rogaland med Blått Flagg sertifisering. 

blått flagg

Jeg har med dette gleden av å invitere til åpningssermoni i anledning at  Åkrasanden er, kåret til Norges fineste strand i en nasjonal kåring i 2014, er blitt godkjent som blått Flagg strand av den nasjonale juryen.  Dette blir den første strand i Rogaland som har fått dette kvalitetsstempelet, i Norge er det kun 13 strender som har rett til å heise dette flagget.    Flagget vil være heist fra 5.juni til 15.august som et symbol på en ryddig strand, rent badevann, at det finnes informasjon om området, at området er tilrettelagt med universell utforming til servicebygg og stranden.

Det er ordfører Åse Simonsen som skal heise det blå flagget for første gang på Åkrasanden.  Det skjer ved servicebygget v/ Røde Kors huset, med god hjelp fra Stian Vikra ( Skageraksvømmer og fra Åkrahamn, og styreleder i FEE ( Blåttflagg Norge) Jan Brataas.)

Stian Vikra svømmer i land med flagget i en boks på ryggen, der han blir tatt i mot på stranden av ordføreren.

Det blir drageflyvning og barnehagene har laget sandslott på stranden av Læringsverkstedet Barnehage og Espira barnehage.

Dragene er laget etter bistand fra Sveinung Dybvig fra Sola Drageklubb, og bannere og motivene på dragene er laget av kunstnerne Bernhard Østebø og Vegard Vandvik.

Hvis det er vindforhold til det, vil det også bli oppvisning i brettseiling v/ Martin Møller Hovda, som er en Norges beste brettseilere.

Det er Friluftsrådet Vest som har forvaltningen av Åkrasanden, tilrettelegging og daglig tilsyn i sesongen.  Det var Ludvig Egge og Åkrahamn Vekst v/Per Inge Eriksen som  tok initiativet til å søke om Blått flagg status for Åkrasanden.

Friluftsrådet har i sammen med Karmøy kommune v/ reiselivsrådgiver Camilla Vandvik, Peder Christiansen og  Åkrehamn Vekst etablert et samarbeid for å få på plass det som kreves for oppfylle kriteriene for Blått Flagg strender.

Rogaland fylkeskommune er representert ved assisterende plansjef Eli Viten.

For mer informasjon om arrangementer og hva Blått flagg står for, se vår nettside:  www.frivest.no, eller  kontakt undertegnede.

Velkommen til Åkrasanden!

Med vennlig hilsen

Friluftsrådet Vest

Oddvin Øvernes

Tel. 52774833/45632657

 

www.friluftsradetvest.no

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies