Zadar en perle i Kroatia og et enkelt reisemål med direktefly fra Karmøy

21. oktober 2013 — Blogginnlegg av Per Inge Eriksen

Zadar er en by med 80.000 innbyggere og ligger ut mot middelhavet. Ryanair flyr fra Karmøy to ganger i uken og siden flyplassen ligger veldig nær byen er det en veldig rask og rimelig ferietur eller weekendtur både for store og små.
Selve Gamlebyen er bilfri med brolagte smale gater der restauranter og butikker greier seg med ganske små og koselige romløsninger. Prisene på mat og ut for å spise er noe vi bare kan drømme om i Norge, men så er også lønningene i Kroatia deretter. Det er mye å oppleve i Gamlebyen med sjøorgel, masse flotte kirker, kloster, Forum plassen fra romertiden, trange gater, yrende folkeliv, marked, parker og bymur.


Vi bodde i leilighet midt i sentrum på forumplassen og kunne derfor gå rett ut i hovedgatene i denne koselige byen.
Utenfor gamlebyen som ligger på en halvøy er resten av byen forbundet med bro, slik at vi enkelt kan komme over i den nyere delen av Zadar.
Vi syklet omkring Zadars forsteder og kom da til hoteller med alle fasiliteter ca 2 til 4 km utenfor byen på begge sider. Små koselige forsteder som vrimlet av utleiemuligheter både på hotell og leiligheter.

Utenfor Zadar er det en rekke øyer, og ferjene gikk hele dagen inn og ut fra gamlebyen. Vi tok en tur til øya Ugljan der vi besøkte en liten søvnig by med navn Kali. Her var det også trange gater og smau, men dessverre med en del forlatte boliger som dermed stod til forfall. Bare 2 km fra Kali ligger Preko som var mer et turiststed med stor forskjell på boligstandarden.


En kveldstund i Gamlebyen er utrolig deilig, der det er fint å spasere, eller sette seg ned langs strandpromenaden og nyte lys, bølgeskvulp og for å se på alle andre som spaserer ute i den fine kveldstemperaturen selv om vi er i oktober måned.

Vi kan absolutt anbefale Zadar som reisemål  både sommer og høst, og selv om vi fikk noen dager med regn, var tempen god og en veldig hyggelig atmosfære  i denne koselige byen med historie hele 3000 år tilbake i tid.

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies