Tomater og Paprika spirer, men det er stadig frost i bakken

15. mars 2013

Tomater og paprika ble i slutten av januar sådd inne i varmen. Jeg har en liten hagestue som blir brukt til frøsåing før drivhuset er klart.

Paprika

Paprika spirer inne i Hagestuen

Ettersom det er ganske varmt i Hagestuen er det fare for at tomatene vokser opp som tynne lange planter. Vi ønsker at de skal bli kraftige og derfor setter jeg dem ut i et eget lite hus med bobleplast og varmepære i drivhuset tidlig i mars.

Tomater

Tomatene er kommet inn i sitt lille drivhus i det store drivhuset

Paprika får være inne i Hagestuen litt lenger, før de settes ut i drivhuset. Jeg sår også Agurk inne, men den vokser hurtig og jeg pleier ikke å så dem fø i begynnelsen på april.

Blomster og staudefrø sås i drivhuset i slutten av mars. Jeg har startet med å lage til potter og kar, men det er fremdeles frost også inne i drivhuset, så jeg venter nå til påsken med å sette frø.

Drivhus

Potter med mold er klargjort for frøsåing

Det hender at grønnsakshagen er klar til gulrotsåing under plast på denne tiden, men som dere ser på bildet er det snø og frost i bakken. Kanskje like bra at kulden holder seg lenge slik at vi blir kvitt en del stygge snegler og unyttige insekter  Vi får bare håpe at bier og humler overlever og kan polinere blomstene i sommer.

Åker

I midten av mars er det stadig frost i bakken og grønnsakshagen er fremdeles ikke klar til såing

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies