Bli medlem

Nyheter

Månedskafé i lokalene til Åkrehamn Vekst?

Publisert

Etter flere sommermåneder med hodet under armen, er det endelig satt på rett plass igjen og vi er klar til nye utfordringer i Åkrehamn Vekst.
Vi trenger din hjelp for å komme videre og utøve makt og gjennomføre spenstige velutviklede tiltak i lokalmiljøet vårt.
Det var meningen at Karmøy kommune skulle sette i gang med en stedsutvikling for mer enn et år siden, men det er enda ikke kommet i gang. Videre skulle den planen føre til en byplan for Åkrehamn. Dessverre ser det ikke ut til at kommunens administrasjon ønsker at Åkrehamn skal videreutvikles siden de ikke greier å prioritere denne saken. Vi må derfor starte med å brette opp ermene og gjøre noe selv.
Det finnes mange kreative personer med mange gode innspill til videreutvikling av området vårt på vest Karmøy, og vi tenkte at dette må vi prøve å utvikle videre.
Vi ønsker derfor å prøve kafémetoden en gang i måneden. Den første fredagen hver måned kl 08:30 til 10:00 på kontoret til Åkrehamn Vekst. Du trenger ikke komme presis og folk kan komme og gå. Kaffe holder vi, mens gode forslag må dere stå for. Det kan godt være at det blir et lite tema hver gang, men det viktigste er at vi kommer med gode tiltak.
Første Månedskafeen blir i september, nærmere bestemt den 3. september. Dersom det viser seg at lokalene våre etter hvert blir for små får vi finne en større plass for møtene.
Til det første møtet er vi litt uklare på hva vi ønsker å ta opp, det blir litt av oppgaven vår på kafépraten. Vi skal likevel komme med noen innspill her.
- Skal vi sette ned en kreativ komité som kaster opp mange forslag
- Videre kan vi sette ned (eller opp) en komité som skreller av noen av ideene og utfører det som er viktig og gjennomførbart
- Alle er velkommen til kafémøtet, dere trenger ikke være medlem i Åkrehamn Vekst
Her er noen gode kreative forslag som er kommet inn fra en kreativ person Egil Guthormsen
22 gratis forslag for å skape et bedre Åkrehamn for dets innbyggere om 10 år:
Krossen
- Markedsføre stedet og navnet ”Krossen” som noe eiendommelig for Åkrehamn.
- Elegante informasjonskilt med retnings- og avstandsanvisning mot for eksempel Sandane, Åkramarka, Kaien.
Servicenæring
- Legge forholdene til rette for et utested som har kulturkafe på dagen og scene med levende musikk på kveldene. Dette stedet kan skaffe store artister til Åkrehamn ved å inngå samarbeid med Rikskonsertene og andre kulturelle institusjoner.
- Oppmuntre Apotek-1 på Amfi-senteret til å bli det første vaktapoteket på Karmøy slik at folk kan slippe å kjøre til Løveapoteket i Haugesund på søndagene.
- Ta initiativ til å opprette et eget mindre Vinmonopol-utsalg for vestsiden av Karmøy i Åkrehamn.
Torg
- Flytte torget til parkeringsområdet mellom gullsmeden, Arnold Bjerkreim-bygget, bedehuset og oppmuntre alle interesserte selgere og publikum til å bruke torget for eksempel første lørdagen i måneden slik at det kan ble et naturlig og intimt samlingssted. Hvis du har vært i Roma, forstår du hva jeg mener. :-)
Sandane
- Tareopprydning på sanden hele året.
- Drenering av utslipp mellom Fjerde Sand og Liknes
Minnesmerker
- Sørge for at alle minnesmerker får en oppgradering med utfyldig informasjon gjort på en profesjonell måte.
- Løfte ideen om å gi 3 Busserulls et minnesmerke eller et gatenavn, for eksempel ”Tre Busserulls’ Gate.”
Merking
- Merke historiske bygninger som for eksempel Røysanegarden, Åkra Gamle Kirke, områder/hus på Øynå med egne blå skilt, som man finner med utførlig informasjon i Kopervik.
Fotoutstillig fra Gamle Åkrehamn
- Et opplegg som kan la seg realisere med jevne mellomrom ved hjelp av egen komitee.
Kontorbygning
- Legge forholdene til rette til å opprette et nytt eller å ta i bruk et eget eksisterende bygg for kontoransatte, ingeniører og konsulenter i olje-, fiskeri-, servicebaserte næringer. Videre må man gjøre det såpass rimelig å leie at nyetableringer blir attraktivt og eksisterende firma i Haugesund og Karmøy for øvrig ønsker å etablere seg i et felles kontorkonsept. Her kan man også opprette en egen felleskantine for de ansatte.
M/S Utsira
- Invitere til et interkommunalt samarbeid med kommunen Utsira om anløp av M/S Utsira til Åkrehamn.
Åkrehamn sentrum, et visjonært forslag
- Flytte alle fire hus - mellom gamle S-laget og lyskrysset - til Rådhusbrekka, og heller bygge et nytt langhus med fasader inspirert av arkitektur fra kaiområdet. Her vil man få synergieffekter for kunder og næringsdrivende ved at langhuset fremstår som et lite kjøpesenter. Dessuten, utad vil gamle sentrum nesten være det samme, men med en mer elegant utforming.
Trewhiddle sverdet
- Lage en kopi av det såkalte Trewhiddle- sverdet fra 800-tallet funnet på Mosbron i 1907 som nå befinner seg på Stavanger Museum, og gjøre dette til et symbol for Åkrehamn ved at man lager et mindre monument strategisk plassert med relevant informasjon.
- Invitere by St Austel med sine 21 000 innbyggere med landsby Trewhiddle (hvor sverdet kommer fra) til å bli Åkrehamns vennskapsby.