Bli medlem

Nyheter

Julemarkedet gikk av stabelen for 5. gang på torget i Åkrehamn lørdag 5. desember

Publisert

Åkrehamn Vekst arrangerte sitt tradisjonelle julemarked for 5.gang i sentrum av Åkrehamn lørdag 5.desember. Åkrehamn Vekst lånte deler av Centrum Varehus som er under ombygging og det var også full aktivitet på selve torget.

Julemarkedet i Åkrehamn samlet 35 utstillere og stands denne gangen også med brukbart vær og en flott juleramme i 2. etasje på Centrum Varehus.
Centrum Varehus er under ombygging og Åkrehamn Vekst fikk derfor låne lyse fine lokaler som ble julepyntet både i fellesarealer og blant de mange standene.
Ute på torget ble det fra biler og hytter solgt alt fra juletrær, kranser, blomster og oppsatser til grønnsaker, sild og smultringer. Det så ut som om de mange kundene og torgselgerne koste seg. Åkrehamn Vekst så flere lure smil blant selgerne, så handelen og praten gikk bra tenker vi.
Inne på varehuset stimlet flere og flere kunder til og da underholdningen startet var det vanskelig å gå mellom utstillere og butikker. Handelen var livlig og her var det noe for enhver smak. Malerier var det mange av fra en rekke malere som kalte seg amatører, men de var nå litt forsiktige i sine uttalelser. Her var det mye fint å se på og en del kjøp ble det også utover dagen. Juleenglene til Mary gikk som varmt hvetebrød og rokkeringene på 1,5 og 2 kilo forsvant ut dørene. Her hadde julekundene mye å velge i, håndlagede ting, julestrikk og dokkeutstyr. Hva med å fornye kjøkkenet med brukte ting eller bare spise god grøt og saft på kafeene til Pinsen. Her kunne du få gode råd fra DnB NOR, lapper fra Blå Kors eller gode og nyttige familiejuleråd fra IOGT. Kremer i alle slags fasonger skiftet eier og ”Åkrasilden” ble fort utsolgt. Karmøy Røde Kors solgte stikker slik at vi alle kan tenne adventslysene og ”tjukkasene” som vi kaller dem på vestsiden forsvant i et hurtig tempo.
Underholdningen samlet som vanlig mange mennesker og det startet med rockeringshow der undertegnede fikk prøve seg med et heller dårlig resultat. Her må det øvelse til, men det var mange andre som prøvde seg med godt resultat. Premier for deltagelsen var slikkepinner slik at midjen ikke minket med en gang. Barnekoret Tusenfryd samlet mange tilhørere og Helge Tønnes Langåker avsluttet med å fortelle litt fra bibelen og hvorfor vi kan feire julehøytid. Så var det tid for X factor jentene Tone Iren og Hege som sang så taket holdt på å lette.
Julenissen var også tilstede flere ganger denne dagen med godterier til store og små.
Beste stand under markedet Inndra Asadaukas ble tildelt heder og ære samt gavekort fra styreleder i Åkrehamn Vekst Hanne Nielsen
Det ble en flott ramme rundt julemarkedet i Åkrehamn som helt sikkert også kommer til å bli arrangert i 2010.