Bli medlem

Nyheter

Etablere egen Bedrift, kontakt Åkrehamn Vekst

Publisert

ETABLERER TILBUDET I KARMØY

Kommunevåpen

Åkrehamn Vekst har  en avtale med næringsavdelingen i kommunen om å yte  førstelinjetjeneste for etablerere. Det vil si at alle som ønsker å starte opp en egen bedrift/butikk på vest Karmøy, kan få gratis veiledning/rådgivning ved å ta kontakt med oss på 52 82 00 10 eller e-post: post@akrehamn-vekst.no

Nedenfor vises næringsinformasjonen fra Karmøy kommune.

Visjon

Karmøy skal være en pålitelig, næringsvennlig og fremtidsrettet kommune hvor næringsutviklingen skal skje på næringslivets egne premisser for å sikre at kommunen er attraktiv å drive og etablere næringsvirksomhet i.

Førstelinjetjeneste

Karmøy er den største kommunen i Nord-Rogaland, og den eneste kommunen i landet med tre byer. Kommunen har et godt utviklet etablerertilbud der nærhet og lett tilgjengelig med potensielle etablerer er prioritert.

De som ønsker å etablere egen virksomhet kan kontakte servicetorget på Rådhuset, Byen Vår Kopervik i Kopervik, Åkrehamn Vekst i Åkrehamn og Næringshagen Rogaland Ressurssenter på Avaldsnes.

Her får du veiledning om det å starte egen bedrift og informasjon om kurs og aktuelle hjelpemidler.

Kursaktivitet

  1.  Nettbasert introduksjonskurs – et nytt nettbasert introduksjonskurs er utviklet sammen med Skape.no
  2.  Introduksjonskurset - gir en kort innføring i oppstart av egen bedrift
  3. Etablererkursene - gir deg økte kunnskaper og innsikt i etablererprosessen. Erfaringsutveksling og nettverk   mellom etablerere vil være en viktig del av disse kursene.
  4. Temakurs - kortere spesialkurs som den enkelte etablerer kan velge ut ifra eget behov

Virkemiddelapparatet i Karmøy

Karmøy kommunes Gründerstipend
Link til stipend

- hver måned deler Karmøy kommune ut inntil 10 stipender til gründere og småbedrifter med nyskapende forretnings- og utviklingsideer. Stipendet består av en rekke kompetansehevende tiltak for å øke gjennomføringskraften i utviklingsprosjektet. Totalverdien på Gründerstipendet utgjør ca. 5.000 kroner ved maksimal utnyttelse.

Karmøy Omstillingsselskap AS

- tilbyr risikovillig kapital, kompetanse og nettverk som skal medvirke til å øke verdiskapningen i eksisterende næringsliv ved å gå inn i innovative og kompetansehevende prosjekter i tidlig fase. Tildelt 9 millioner kroner. Deltakende bedrifter har estimert mellom over 100 nye eller trygging av eksisterende arbeidsplasser i selskapets prosjektportefølje.

I-Park Haugesundregionen

- den regionale inkubatoren er lokalisert i Karmøy, og skal hjelper gründere, oppfinnere, forskere og andre som har store ambisjoner for sin bedriftsetablering. Her kan gründere og bedrifter teste ut om forretningsideen har potensial til nå et større marked. Karmøy har tilbudt inkubator siden 2004.

Næringshagen Rogaland Ressurssenter

- næringshageprogrammet er et SIVA-program som tilbyr ulike tjenester til etablere.

SR-Banks Næringsutvikling

- en stiftelse som skal bidra i forstadiet til en eventuell kommersialisering av en forretningsidé. Flere banker tilbyr lignede ordninger.

Skape.no

- felles etablerersenter for hele Rogaland. Har en velutviklet etablererportal med informasjon om å starte egen bedrift.

Kontaktnettverk mot det øvrige finansielle virkemiddelapparatet

Innovasjon Norge

- etablererstipend, inkubatorstipend, IFO/OFU, miljøteknologiordningen, FRAM-program, skattefunn o.l.)

Enova

- ulike støtteordninger for private og offentlige virksomheter som satser på miljøvennlig energiomlegginger

Forskningsrådet

- FoU-prosjekter innen forskningsprogram, frittstående prosjekter, nettverkstiltak o.l.

RUP – utviklingsprogram

- handlingsprogram for regional utvikling i Rogaland

VRI – regional innovasjon

- faglig og finansiell støtte til langsiktige, forskningsbaserte utviklingsprosesser