Bransjeoppføring for Åkrehamn Kystmuseum

museum, festival, fiskeri, historielag,kystkultur

Besøksadresse
Åkrehamn Kystmuseum
Boktavegen 17
4270 Åkrehamn
Postadresse
Åkrehamn Kystmuseum
Pb 171
4296 Åkrehamn
Kontaktperson
Bjarne Lund
Telefon
91178169
E-post
akrehamn.kystmuseum@outlook.com
Nettsted
http://akrehamnkystmuseum.no/
Facebook
https://www.facebook.com/pages/%C3%85krehamn-Kystmuseum/135843166442544?ref=ts&fref=ts

Museet ligger ved havnen. I løpet av de siste årene har museet gjennomgått en omfattende restaurering og fremstår i dag som et severdig kystmuseum. Museet huser et stort antall gjenstander og fotografier som viser Karmøys fortid som et viktig fiskerisentrum. Museet forteller om kontakten mellom Vest Karmøy og Amerika. Nora sjø- huset er et av de få sildesalteriene som ennå er intakt.

Kystmuseet sammen med Karmøy Røde Kors er arrangør av de årlige Fiskeridagene i Åkrehamn. Fiskeridagene blir arrangert hvert år i uke 31 og har besøk av ca 20.000 personer i året. Fiskeridagene har en egen nettside fiskeridagene.no

Norasjøhuset

Fra sild, salt og slit, til museum.

I august 1917 ble sjøhusgrunnen skilt ut og solgt til Knut Andreas Knutsen. Selger var Aanen Kristianssen. Norasjøhuset ble oppført samme år, på et kaianlegg som hadde vært brukt i lange tider. Anlegget hadde i sin tid 7 støpte sildekummer, der 4 fortsatt er inntakt. Totalt utgjør bygningsmassen ca 800 kvm.

Norasjøhuset ble brukt til sildesalting frem til slutten av 1950-tallet. Det har og vært brukt til salting og tørking av torsk. Videre har det vært et tilhørende trankokeri nord for sjøhuset. På 1960-tallet ble Norasjøhuset utleid til Åkrehamn Trålbøteri som lager. Ellers sto eiendommen tom fram til etablering av museet.

I mars 1990 ervervet Stiftelsen Fiskerimuseum Grunnviken eiendommen med tanke på å etablere et museum. I 1994 ble det reist et nytt bygg over sildekummene. Stiftelsen endret senere navn til Rogaland Fiskerimuseum.

I 2004 var den opprinnelige sjøhusbygningen i så dårlig stand at det var helt nødvendig med restaurering. Norasjøhuset ble hevet ca 60 cm, fikk nytt tak og ny kledning. Innvendig ble bygget tilpasset museal drift. Arbeidet ble finansiert av stiftelsen selv, Karmøy kommune og en stor dugnadsinnsats. Museet skiftet i 2007 navn til Stiftelsen Åkrehamn Kystmuseum (Org.nr: 977 144 140), og drives i dag basert på dugnadsinnsats fra en rekke entusiaster.

Utleie og fasiliteter

Møterom/selskapslokale og kjøkken i første etasje av museet kan leies til arrangementer.

Kjøkken er ustyrt med dekketøy til 60 personer. Dette inkluderer middagstallerkener, bestikk, kaffeservise og glass.

Videre er det 2 kaffetraktere, vannkoker, storkjøkken oppvaskmaskin, stekeovn, mikrobølgeovn, kjøleskap, fryseskap og assortert kjøkkenutstyr.

Museet har ambulerende bevilgning for øl og vin. Museet kan dessverre ikke stå for bevertning.

Møterommet/selskapslokalet har musikkanlegg, prosjektor, lerret og trådløs internett tilgang.

Ved bruk av presentasjonssystemet må egen bærbar pc tas med.

Prisliste Sal og kjøkken kr 2.000,-, hele første etasje kr 3.000,-. Omvisning kr 500,-, rydding og vask kr 1.000,-. Leietaker er ansvarlig for eventuelle skader.
Kjøkkenet er er utstyrt med dekketøy til 60 personer. Det er videre kaffetrakter, vannkoker, storkjøkken, oppvaskmaskin, stekeovn, mikrobølgeovn og assortert kjøkkenutstyr.

For leie kontakt Bjarne Lund 91178169, e-post: bjarn-lu@online.no

eller Sigvard Knutsen 95154774, e-post: sigvknu@online.no


← Bransjeoversikt

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies