Bransjeoppføring for Åkra Fjellag

Besøksadresse
Åkra Fjellag
Gjerdevegen 12
4270 Åkrehamn
Kontaktperson
Kenneth Ferkingstad
Telefon
94020805
E-post
k.ferkingstad@live.no
Åpningstider
Søn: 1100 - 1400
Nettsted
http://www.akrafjellag.no/
Facebook
https://www.facebook.com/groups/akrafjellag/?fref=ts

Hytta er åpen hver søndag og alle «røde dager»i påsken fra 11.00 til 14.00. Hytta er sommerstengt i juni, juli og august.

Fjellagshytta ble utvidet i 2013  og har nå sitteplasser til 50 personer. Hver søndag blir det servert kaffe og noe å bite i. Hytta har egen hyttevakt hver søndag som koker og steller for deg og din familie. Her er det som regel livlig trafikk både av stamgjester og personer som er på hytta for første gang. Fjellaget har toalettmuligheter en flott utsikt over Åkrehamn og storhavet. Her ser du i klarvær Vindmøllene på Utsira og selve rotorbladene som går rundt. En variert og flott natur med skog, vann, fjellknauser og lyngheier får deg alltid i god stemning og form. Fra Åkrehamn Sentrum kan du kjøre til venstre i rundkjøringen ved Åkra Ungdomsskole og følge veien helt opp til parkeringsplassen der du kan gå videre helt opp til hytta på en bred fin gruset sti. Før du kommer til hytta passerer dere Speiderplassen som driftes og vedlikeholdes av Fjellaget. Her kan du grille i egen grillhytte, barna kan leke både i skog og bekkevann. Videre går du oppover kinnebrekka og på toppen ser du Kinnebu. Her går det stier både på kryss og tvers innover marka i alle retninger. Kart over stier og turområder får du på fjellagshytta. Da ønsker vi dere velkommen til Kinnebu og ikke minst alle de flotte tur stiene og naturen.

Styret i fjellaget 2018
– Kenneth Ferkingstad (leder)
– Frode Steinkjellå (Nestleder)
– Geir Petter Jensen (kasserer/sekretær)
– Einar A Ånensen (Styremedlem)
– Jonny Tindeland (Styremedlem)
– Dagfinn Berg(Styremedlem)
Jonny Tindeland (Styremedlem)

Ønsker du å støtte arbeidet Fjellaget driver kan du også gi en gave på Vipps. Du kan søke på Åkra Fjellag eller nr: 120673

Fjellaget har også bruk for flere hyttevakter, og dersom det er av interesse tar du kontakt med Kenneth Ferkingstad for mer informasjon.

Medlemskap:
Send e-post til akrafjellag@gmail.com 
Familie kr 400,-
Enkeltmedlem kr 200,-
For mer informasjon om medlemskap, kontakt leder Kenneth Ferkingstad  e-post: akrafjellag@gmail.com  eller mobil 977 86 978

Kart over Åkra markje

Åkra Fjellag ble stiftet vinteren 1995.

På stiftelse møtet la vi frem drømmen om ei fjellagshytte. Vi sa at det på sikt, kanskje i løpet av en tiårs periode så kunne drømmen om ei fjellag hytte i Åkramarka bli realisert.

De første årene gikk stort sett med til å ordne veier, lage nye stier og ikke minst lage tre broer over de våteste områdene i marka. Dagfinn Berg leder av fjellaget er den personen som lot drømmen om ei fjellag hytte bli realisert.
Han var i kontakt med lokale trelast firma og andre næringsdrivende for sponsing av midler til hytte.

Trelast firmaer i distriktet og andre lokale næringsdrivende sponset stort sett hele hytta. Fjellaget vil rette en stor takk til Karmøy Kommune som har bidratt med tilskudd.Det er vist stor velvillighet fra Kommunens side, noe som befolkningen i Åkrehamn også setter stor pris på.

Velvilligheten fra lokale firma og Karmøy Kommune var imponerende og dette ble også omtalt i de lokale avisene.

Det ble satt i gang aktiv dugnad arbeid, med Dagfinn Berg i spissen som primus dugnad sjef.

Desember 2002 stod endelig fjellag hytta ferdig.

Hytta ble innviet med pomp og prakt. Ordføreren i Karmøy Kommune, Kjell Arvid Svendsen stod for selve åpningen.Inger Håvik i fra Karmøy Kommune var også tilstede under åpningen av hytta, og hun hadde med hilsen i fra Karmøy Kommune. Det møtte frem flere hundre mennesker, ja både store og små.

Det ble servert graut, og denne tror jeg ingen vil glemme  Det gikk med over 70 liter lett svidd graut. Fjellags hytta blir leid ut til foreninger/lag, skoler, barnehager og bedrifter.

Skal du nyte fred og ro,samt god utsikt, er Kinnetoppen plassen for rekreasjon.
I fint vær har du en fantastisk utsikt og du kan se helt til Utsira, samt at du ser hele havet vest av Karmøy.Selve Kinnevatn rett nedenfor hytta, er også et syn for øyet.

Fjellag hytta er meget godt besøkt, noe som gjestebøkene bevitner.

Et aktivt styre, er pågående, og har flere spennende prosjekt,
som styret ønsker fullført i tiden fremover.


← Bransjeoversikt

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies