Bli medlem

Nyheter

Fader Productions & events i Vekst

Åkrehamn Vekst tok seg en prat med Jan Inge Kvilhaugsvik og Vidar Johnsen som driver Fader Productions & Events for å høre hvordan det har vært og starte et firma under pandemien og hvilke planer de har for årets konserter og festivaler.

Publisert

om-oss-ny

Fader AS etablerte seg i januar 2020 og 2 ½ mnd etter kom pandemien.

Vi har evnet å navigere gjennom pandemien på en tilfredsstillende og sunn måte og bygget virksomheten opp stein for stein som var vår gameplan fra starten av. Fra første reelle driftsår januar 2020 til januar 2023 har vi økt omsetningen med 9 millioner i en svært krevende tid. Det må vi si oss fornøyde med. Vi har enda ikke fått drevet vår virksomhet i «normale» tider så vi ser lyst på fremtiden. Vi driver i dag primært med utleie av lyd, lys og sceneproduksjon samtidig som vi begynner å få et godt grep om event og konferansemarkedet. Disse segmentene henger sammen å krever i stor grad samme type kompetansegrunnlag så dette har vært en naturlig utvikling. Det er helt klart en positiv tendens hos bedriftene der ute som ønsker å skape positivitet og optimisme ved å skape samhold, trivsel og optimisme blant sine ansatte med aktiviteter, underholdning og sosialt samvær.

Hvor stor andel av omsetningen deres er på installasjon av lyd, bilde og styringssystemer?

Det er litt vanskelig å si fordi at vi ikke har fått drevet under noenlunde normale omstendigheter enda men i 2022 leverte vi et relativt spenstig prosjekt for en verdenskjent DJ fra Bergen som gjorde betydelig utslag på tallene. Slike prosjekter dukker ikke opp hver dag. Melk og brød prosjekter er det som holder oss i live.

Jeg ser på deres hjemmeside at dere startet en ny festival i 2022. Dere har flere ben å stå på skjønner jeg? Det stemmer. Vi liker å kalle oss for en blekksprutbedrift og når vi skjønte at pandemien nærmet seg slutten kom ideen om en ny festival susende inn fra siden. Vi takket ja til å være med som gründere og eiere av det som da ble til MAIFEST – Kopervik. Det ble en knallsuksess og MAIFEST er kommet for å bli håper vi. Pga den svært belastende økonomiske situasjonen vi nå befinner oss i kjører vi i år kun lørdagen 13.mai. Vi vet ikke helt hva folk har å rutte med og hvordan de vil prioritere og disponere pengene og da må vi være litt forsiktige slik at MAIFEST lever også i 2024 og mange mange år fremover. Årets artister er: Norges Popikon nr 1 Morten Abel med band, Mr feelgood himself Admiral P og hans reggae familie og Norges nye partykonger Ausekarane. Billetter til årets MAIFEST i Kopervik finne du her. Det vil også være underholdning på VIP området mellom kl 19:00 og 20:30.

I skrivende stund sitter gutta i Fader Productions & Events å ferdigstiller årets program for Sommerteltet på To Glass som de eier og driver sammen med John Gustav Lohne. Vi åpner sesongen med et smell på nasjonaldagen vår å dekker opp med hvite duker på stå og sittebord og serverer deilige småretter og bobler til groovy rytmer fra Dj’n på scenen fra kl 14:00 til 24:00. Sommerteltet er med andre ord plassen å være på 17.mai. Midt i sentrum og 3 meter fra folketoget og russetoget.

Foreløpig program Sommerteltet på To Glass - Haugesund:

17.mai – Sesongåpning med Dj 14:00 – 24:00

19.mai – Vidar Johnsen + Kjell Harald Litangen

20.mai – Vidar Johnsen + Kjell Harald Litangen

26.mai – Odd Rene Andersen / My Motown Favorites

27.mai - Odd Rene Andersen / My Motown Favorites (21:00)

02.juni – Tullprat, Pop og Pizza med Beat for Beat pianist Trond Nagel Dahl, Leif Anders Wentzel vokal og Lars Endrerud bass (21:00)

03.juni – Tullprat, Pop og Pizza (15:00)

03.juni – Glory Days, Bruce Springsteen Tribute (21:00)

09.juni – Vestlandsbanden med Roar Brekke & Arne TorgetJ (21:00)

10.juni - Vestlandsbanden med Roar Brekke & Arne TorgetJ (21:00)

15.juni – Bare Egil Band (21:00)

204951287_2886711954911105_86676071105601477_n

Fader Productions & Events har også fått laget en mobil scene som kan leies ut. Bredde: 8m, D:6m, H: 5m(scenen er totalt 48kvm. Denne Passer for utendørsarrangementer, men også innendørs som feks. i Storhall Karmøy. Ta kontakt for mer informasjon: post@fader.no / 51 29 02 00

Ansatte i Fader Productions & Events

Vidar Johnsen, Jan Inge Kvilhaugsvik, Elisabeth Kristensen

Eiere:

Knut O. Henderson, Vidar Johnsen og Jan Inge Kvilhaugsvik