Bli medlem

Nyheter

Sporten Åkra satser på sykler, verksted og klubbmarkedet

Det er ikke lett å beregne vintersesongen her på Karmøy sier Trond Morten Liknes når vi stikker innom Sporten, mens det snør denne mandagsmorgenen i januar.

Publisert

North

Ja det skal holde seg kaldt noen få dager nå, men til helgen er det mildvær igjen. Sporten solgte mange akebrett i fjortendagers perioden med snø tidligere i vinter, men det var lite salg av ski. Skøyter kan vi ikke ta inn før vi ser på Yr at de neste 14 dagene blir det skøytevær.

Fritidsklær selger vi en del av siden vi har de kjente merkene Fjellreven og Bergans. Selv om disse merkene er litt dyrere, er det mange som ønsker kvalitetsmerker både av klær og tursko.

Hvordan er det med januarsalget nå for tiden Trond Morten. Det er ikke som før, nå er det ofte salg hele året slik at januarsalget der folk sto i kø er det stort sett slutt på nå. Vi selger selvsagt en del på salget nå i januar der vi er inne i siste uken, men januarsalget var større for ti år siden.

Vi satser nå på sykler, verksted og samarbeider med North Bikes på El-sykler. Det er selvsagt vår til tidlig høst og jul som er den beste sykkelsesongen og vi selger mye barne og ungdomssykler samt hybrid og EL-sykler til voksne. Vårt samarbeid med North som har etablert seg rett over gaten gjør at vi kan ta reparasjoner av sykler enten det er EL eller uten motor. Under pandemien var det vanskelig å få tak i sykler, men nå er det heldigvis i ferd med å stabilisere seg igjen.

Vi har de seneste årene satset på klubbmarkedet og har nå avtaler med Ferkingstad, Åkra og Vea idrettslagene. Idrettsklær og sko er viktig i klubbene og vi har inne det meste av det klubbene trenger til enhver tid.

Løpe-sko og fotballsko går det stadig en del av, spesielt av kvalitets-sko.

Intervjuet med Trond Morten er i verkstedet der det nå i januar faktisk er en del sykler til reparasjon, det er alltid sykler inne her på verkstedet, selv om pågangen er mindre nå enn til våren.

Trond Morten minner også om at de har en egen nettbutikk som kanskje blir utvidet med et større produktspekter i løpet av 2023.