Bli medlem

Nyheter

Det går stadig oppover for Rema 1000 på Amfi

Selv om år2022 var et vanskelig år med prisstigning på mange forskjellige områder holder Rema 1000 stand. Matvareprisene økte med en gjennomsnitt på 11,5% i 2022, noen matvarer mer enn andre.

Publisert

IMG_9422

Vi har snakket med Odd Helge Fjellheim som styrer Rema butikken på Amfi. Vi hadde et ok år i 2022 med en liten omsetningsøkning. Selv om det meste vi har bruk for enten det er strøm, bensin og forbruksvarer steg mye i 2022 handler kundene mat. Selv om matvarer steg mye i 2022 har vi et greit resultat i vår butikk.

Det er kjekt å se at det er blitt mye mindre handelslekkasje enn tidligere og vi må takke kundene våre for at de er så lojale. Matvarebutikkene i Åkrehamn omsetter et sted mellom 300 og 400 millioner i året og vi er en av de største.
Rema 1000 har som mål å være billigst hele tiden, i 2022 var vi billigst i landet alle måneder utenom desember der det skilte en krone på at vi ikke var billigst.

Vi er best på frukt og grønt, kjøttvarer har vi god kvalitet på og ikke minst et godt og stort produktspekter. Våre egne leverandører som Solvinge og Nordfjord og Stange kylling er utmerkede og varierte varer som vi merker kundene liker. Vi er også etter hvert blitt store på blomster og planter.

Åkrehamn Vekst har hørt at matvareprisene skal stige igjen i februar, ja det er to vinduer i året februar og august der matvarene stiger. For februar i år har vi fått beskjed om at brød, kornprodukter, sukkervarer, barnemat, helsekost, sauser og supper er varer som stiger mest. Gjennomsnittlig vil matvarene stige med 6% i februar.


Odd Helge tror at folk vil bli mer forsiktige i 2023, men de har ikke merket noe vesentlig forskjell på hva kundene handler nå i forhold til noen år tilbake. Kundene handler både billige og dyrere matvarer alt etter som om det er til fest – helg eller vanlige dager.

Odd Helge avslutter med at han ser lyst på fremtiden, Rema tar nye markedsandeler både nasjonalt og lokalt. 2022 var et godt Rema år og alle piler peker oppover.