Bli medlem

Nyheter

RTS Clean-Up i havnen på Åkra

I samarbeid med Karmøy Sportsdykkerklubb og et engasjert næringsliv skal det hentes opp søppel fra havnebassenget lørdag 11. juni. Det skal også være et rebusløp rundt hele havnen der du kan vinne flotte premier.

Publisert

Clean-Up1-1

Førstkommende lørdag rydder vi i havnebassenget på Åkra. Med god hjelp fra Karmøy Sportsdykkerklubb og et positivt og entusiastisk næringsliv, skal vi hente opp alksens rusk og rask fra havbunnen. Hovedbase blir på “Nyekaien” der Friluftsrådets MS Astrid løfter opp de største tingene over i kontainer (levert av Ragn-Sells). I tillegg blir det satt ut Big-Bags som dykkerne kan bruke i andre deler av havnebassenget.
Karmøy kommune bidrar og Karmsund Havn stiller med vaktbåt.
For at store og små landkrabber også skal få være med, blir det arrangert rebusløp rundt hele havnen. Ved START på “Nyekaien” får lagene utdelt hansker og poser slik at søppelplukking langs veien blir lett som en plett. Videre går ferden over Øyne, Svendsholmen og ut til Mortholmen. Der vil Åkra Båt frakte lagene over til Fryseriet, hvor de fortsetter løpet tilbake til start.

Politiet* foretar trekning av premier til dykkere og hjelpemannskap, mens Helge Hammersland velvillig vil dele ut til både disse og til de beste rebuslagene.
Åkra IL griller og deler ut gratis Kanutta-pølser + brus til alle som vil ha!
RTS har tatt initiativet til denne oppryddingen som en del av egen 20-årsmarkering. Målet vårt er først og fremst å få ryddet opp i havnebassenget. Vi ønsker også å lage en familiehappening, slik at alle aldersgrupper kan hjelpe til for å holde nærområdet vårt rent og ryddig, samtidig som de får se hva som blir tatt opp fra sjøen. Vi ønsker å sette fokus på at også under havoverflaten må vi ha ting på stell, for oss selv – og for de som kommer etterpå. Vi vil ha et sterkt og bærekraftig lokalsamfunn der vi kan spise fisken vår med god samvittighet.
Vi starter kl. 10:00 og deler ut premier kl. 14:00.

*Så lenge de slipper å jakte på banditter eller ha andre utrykninger på dette tidspunktet.

Clean-kart