Bli medlem

Nyheter

Stiftelsen Åkra Blå Kors med nye prosjekter

Åkra Blå Kors er en av de største Blå Kors avdelingene i Norge og kommer med nå med nye tilbud. De arbeider først og fremst med rusforebygging og ettervern for ungdom og voksne.

Publisert

IMG_8187

Åkra Blå Kors startet for mange år siden først som en kameratklubb med nestor Sverre Sjøen med kontor i gamle postbygget før de flyttet til Diviloftet. Her kommer navnet loftet fra, det brukes enda på lokalene som nå ligger i Sjøenvegen på Åkra.

Loftet Cafe drives først og fremst for å få folk som har hatt sine utfordringer til å komme tilbake i arbeid. Blå Kors skal hjelpe folk som har problemer med rus, psykiske problemer eller som har samfunnstjeneste og kommer ut fra soning. Karl Johan og Mangor trekker også frem at de nå er godkjent lærlingebedrift og har nå en lærling som utdanner seg til kokk/industri kokk med fagbrev. 

IMG_8182


Loftet kaffetreff har møter hver mandag med mye sang og musikk. Her kommer det folk fra mange steder og det er over 100 personer på disse hyggelige kveldene.
Blå kors Ungdom er under stadig utvikling og det skal i den nærmeste tiden ansettes en egen ungdomsarbeider. I dag er det to deltidsansatte som er med i dette arbeidet. Her er ungdommene alltid velkommen og kan drive med mekking, aktiviteter i oppholdsrommet, vannsport, og båt opplevelse med skøyta Lille Skagen. Du kan også være med på utflukter med egen minibuss, eller bare henge sammen på fabrikken.

Åkra Blå Kors har overtatt Håpets Havn i gamle postbygget i sentrum. Her samles de hver dag til et sosialt samvær enten du har utfordringer eller ikke. Hver tirsdag samles det inn matvarer fra Karmøy butikkene og det pakkes og deles ut matvarer og middag til trengende hver onsdag. Alt arbeidet på Håpets Havn gjøres på dugnad og vi er evig takknemlige for alle matvarene vi får fra alle butikkene. Selvsagt har Håpets Havn en del faste utgifter og vi har grasrotandel og faste bidragsytere. Her trenger Blå Kors hjelp fra flere bedrifter og private for å dekke faste kostnader som beløper seg til 100 tusen i året.

Loftet Cafe og Catering har sitteplasser for 250 personer, og de leverer varer til flere bedrifter, konfirmasjoner, kursmat, med mere. De kan også leie ut sine lokaler til bedrifter og til private selskaper både på dag og kveldstid.

Det viktigste arbeidet er likevel å ha «Mennesket i sentrum» Vi arbeider for å hjelpe mennesker i alle aldre tilbake til livet, med arbeid og omsorg. Til høsten starter vi med et nytt prosjekt som Blå Kors Stavanger har drevet de siste årene. Prosjektet heter «Steg for Steg» og her skal vi hjelpe folk som er blitt rusfrie til å håndtere sin nye hverdag der mottoet er «Hva vil du med livet ditt» Her skal Blå kors hjelpe brukere til å nå sitt mål, og har allerede startet opp samarbeid med Stavanger prosjektet og rusomsorgs organisasjoner på Karmøy.
Les mer om arbeidet til Blå Kors Her


Åkrehamn Vekst er positivt overrasket over alt arbeidet denne organisasjonen holder på med og ønsker Karl Johan og Mangor lykke til både med nye og eksisterende prosjekter og arbeid.