Bli medlem

Nyheter

På Monter Karmøy er det stort trykk i proffmarkedet

Vi har tatt kontakt med Tore Olsen og Berge Bø på Monter Karmøy for å høre hvordan det går etter prisoppgang og krig i Ukraina. De sier begge to at proffmarkedet går bra, mens privatmarkedet har fått en nedgang.

Publisert

IMG_7883

Det er ikke til å legge skjul på at 2022 har startet med prisoppgang på byggematerialer, strøm og drivstoffsjokk og ikke minst krigen i Ukraina. I april gikk gips og isolasjon opp med 20%, vinduer, parkett gikk litt opp samt sponplater og plater generelt. Stål gikk også opp 15% i april. Dette medfører selvsagt at det blir dyrere å bygge, men det er ingen grunn til å vente på nye stigninger. Det forventes ikke at prisene i stor grad kommer til å gå ned selv om krig, strøm og drivstoff kommer tilbake til normalen. Transport og fraktutgiftene er også blitt dyrere de siste årene, og dermed tar det lenger tid å få tak i varer. Det er også overaskende at Russland og Ukraina har så mange forskjellige varer som vi bruker i Europa, og det har nå stoppet opp.

IMG_7880

Det er en del byggeprosjekter på Haugalandet og proffmarkedet er meget bra i vår butikk fremdeles. Selv om prisene stiger er det behov for folk som skal etablere seg og skaffe seg bolig. Når det gjelder privatmarkedet har pandemiårene vært gode for oss i bygge bransjen. Det har ikke vært mulig å reise på ferie de siste årene, nå er det åpnet opp og befolkningen er klar til å bruke feriepengene til å reise og i mindre grad til oppussing hjemme. Vi har også merket at det ikke er like enkelt å bruke penger på oppussing eller utvidelser i hjemmet, da strømpriser, drivstoff og renteøkninger er vanskelig å forholde seg til akkurat nå.

IMG_7882

Folk er prisbevisste og styrer mye av innkjøpene selv, mens de leier tømmermenn til å utføre jobben. Tore og Berge forventer at proffmarkedet vil gå like bra utover i hele 2022, men at privatmarkedet vil få en liten nedgang resten av 2022. Selv om kjøpekraften går ned i 2022, har likevel mange penger i banken og kan bygge ut eller bygge nytt. Vi oppfordrer alle som har en plan om å bygge eller pusse opp, ikke vent, men gjør det så snart du har mulighet for det. De høyere prisene er dessverre kommet for å bli.

Monter-Karmoy

Her på Monter er vi alltid klar til å yte service for våre kunder, vi rettleder og kommer med anbefalinger du som kunde skal nyte godt av.