Historisk og botanisk vandring på Ferkingstad 14 juli kl 18:00

29. juni 2021

Middelalderkirkegården

14 juli kl 18:00 blir det en historisk og botanisk vandring langs kong Ferking sine områder på 600 tallet. Marit Synnøve Vea og Karl Johan Gundersen har stor kunnskap til både historie og botanikk i området vi skal gå gjennom.

Se Plakat her

Vi møter opp på Ferkingstad ved moloen og går derfra til Hop der Marit Synnøve forteller om de gamle båtnausta fra merovingertid (550 – 800 e. Kr), kong Ferking og kongsborgen hans. På tilbakevegen stopper vi ved Fishermen’s Memorial og forteller om bakgrunnen for at minnesmerket ble reist her i 2002. Ferden går videre til den gamle kirkegården på Ferkingstad fra 1100-tallet, en av de eldste i landet. Deretter tar vi turen til «Skjoldmøyane» på Stavasletta der slaget mellom kong Ferking og kong Augvald stod, en gang på 600-tallet. Underveis forteller Karl Johan om nyttevekster brukt både som mat og medisin.

Turen vil vare i ca 2 timer, husk å ta med munnbind i tilfelle der vi ikke greier å holde 1 meters avstand.

Åkrehamn Vekst har tidligere vært med på Åkrasanden med de samme historie og botanikk fortellerne og dette gleder vi oss til.

Dersom dere ønsker å vite mer om soga rundt Ferkingstad i tidligere tider kan dere laste ned Karmøy kommune sin app: Tilbakeblikk, her får dere både historier gjennom video og tekst.
Karmøy kommune har også en nettside der det står om Ferkingstad: https://visitkarmoy.no/ferkingstad

Marit Synnøve har tidligere laget en artikkel fra Ferkingstad: se link her

Kongsgården på Hop

Bakgrunnsstoff når du vandrer langs kulturstien

Ferkingstad Havn

Flere informasjonsskilt

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies