Karmøy Folkebibliotek arrangerer Parkert Piano i Storhall Karmøy

9. mars 2021

Vi har tatt kontakt med Hanne Mulelid på biblioteket for å høre med henne hva parkert piano i Storhall Karmøy går ut på. De skal igjen ha Parkert Piano den 19. mai og vi har fått svar på vårt spørsmål nedenfor. Dette prosjektet håper vi i Åkrehamn Vekst kan få enda flere til å delta på. Hanne sier også at det er opprettet et eget «Parkert Bibliotek» der publikum kan låne og levere bøker.

Sett av dag og klokkeslett allerede nå, slik at du er klar for en god opplevelse i mai

I samarbeid med Storhall Karmøy og Karmøy kulturskole søkte Karmøy folkebibliotek og fikk tildelt i 2016 et «parkert piano» som skulle stå i det offentlige rom – til glede og nytte for hvem som helst som ferdes der. Parkert piano er et prosjekt i regi av Jeunesse Musikal Norway.

JM Norway er den norske seksjonen til Jeunesses Musicales International (JMI) – verdens største nettverk for unge musikere der de inviterer organisasjoner, institusjoner, skoler og andre til å søke om å ta del i prosjektet Parkert piano. «Få et flygel eller piano til odel og eie, som skal stå utplassert i et offentlig rom i minimum tre år.» De parkerte pianoene fungerer som nye formidlingsarenaer for unge musikere. Det tilrettelegges for at musikerne skal kunne utforske sitt uttrykk og nå et bredere publikum.

I vårt prosjekt holdt Kulturskolen mindre konserter i hallen gjennom de pålagte tre årene, og dette har vært så vellykket at vi har fortsatt det gode samarbeidet med Storhallen og kulturskolen. Biblioteket laget et «parkert bibliotek» i samme lokalet som pianoet står i Storhallen, der publikum kan låne og levere bøker uten noe form for utlånssystem. Slik har Storhallen fått en kulturell oase som tiltrekker publikum som vanligvis ikke oppsøker en idrettsarena, og kulturskoleelevene har fått en lavterskelscene der de kan vise frem hva de har lært gjennom pianoundervisningen. Vi har hatt kulturskoleelever helt fra Bokn kommune som vil spille på pianoet, og i tillegg har det dukket opp andre spilleglade mennesker underveis som har tatt en liten minikonsert på instrumentet.

Her er en oversikt over dem som ble en del av «parkert piano» våren 2016:

–       Trondheim Lufthavn: Trondheim kommunale musikk- og kulturskole og Avinor

–       Nordkapp: Nordkapp kulturskole og Nordkapps vel

–       Fagernes kjøpesenter: i samarbeid med Valdres sommersymfoni

–       Amfi Stord: i samarbeid med Stord kulturtenester og Stord kulturskule

–       Hamar kulturhus: i samarbeid med Hamar kulturskole

–       Hedvigs hybel, Skien kulturhus: Skien kommune, kulturskole og bibliotek

–       Spinneriet kjøpesenter: Propellhallen kulturarena og Volda kulturskole

–       Gjøvik kino & scene: Strand Hotell og Gjøvik kommune

–       Moengården kjøpesenter: VAKN As, Eid kommune, Operahuset Nordfjord

–       Kjøpesenteret Kuben, Hønefoss: Ringeriket og Omegn Fremføringslag

–       Kunnskapsparken Finnsnes: Kulturskolen i Lenvik

–       Storhallen Karmøy: Karmøy folkebibliotek

–       Oslo Lufthavn: Ullensaker kommune og Avinor

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies