Stempel under koronapandemien

27. januar 2021
Året 2020 begynte veldig bra for oss da vi hadde hatt vår årlige «Pre Sale» på kveldstid med nedsatte høstvarer og lang kø utenfor. Butikken var fullt med folk og god stemning.  De neste ukene fikk vi masse leveringer av vårvarer vi hadde bestilt et halvt år i forveien. Omsetningen var stigende og de første månedene i 2020 hadde vi bedre salg enn året før.
I mars leste vi om corona i avisene, men var ikke bekymret eller tenkte at det kom til å påvirke oss eller bedriften. Det virket fjernt og usannsynlig at det skulle ha noe innvirkning på vår hverdag.
Etter 12.mars og lockdown av hele samfunnet, ble det tydelig at vi og bedriften ville bli preget av nedstengningen.  Vi ville være med på dugnaden og hadde reduserte åpningstider for å være med å redusere smitte.  Vi hadde fortsatt kunder som handlet, men i mindre grad.  Mange andre butikker stengte og vi hang oss på for vi følte at det var det riktige å gjøre. Det var en spesiell tid med mye usikkerhet.
Vi var fortsatt aktive på sosiale medier og delte hverdagen og nyheter i butikken.  Vi var tidlige med å dele at vi kunne levere varer i postkassen på Karmøy.  Det var svært mye trafikk på Instagram i denne perioden og vi fikk mye meldinger og ønsker om leveringer.  Vi kjørte varer i postkassen fra Skudeneshavn til Vormedal. Elias, mannen min foreslo å ta med pakker på joggeturer og sprang rundt i postkasser på Karmøy. Vi delte joggeturer,  pakking av varer og nyhetene i sosiale medier og fikk veldig god respons på det.  Det ble noen travle uker med å svare på henvendelser på Mail, Instagram og Facebook i tillegg til pakking og leveringer.
Vi såg et behov for nettbutikk der vi har et ordresystem og vareinfo med bilder av varelageret.  Det ble en rask omstilling og bratt læringskurve da vi fikk ny kasse, legge inn alle varene i tillegg til å starte nettbutikk.  Nervene var i spenn og nettbutikken åpnet 29.05. Kl.00.00. Halve natten gikk med på å følge ordre som tikket inn og neste dag gikk vi på posten med flere sekker med pakker. Vi sender pakker rundt i landet, men også lokale som velger klikk & hent.  For å sikre seg populære varer kan de bestilles i nettbutikken og hente når det passer kunden.  Nettbutikken har blitt tatt veldig godt imot og vi har fått muligheten til å nå ut til enda flere med vårt konsept.
Til tross for corona og usikre tider har vi hatt et godt år på Stempel. Vi er takknemlige for kundene våre som velger oss og følger oss.  Vi gleder oss til å fortsettelsen.
Nettbutikk
Facebook

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies