Bli medlem

Nyheter

Reker er best nå om vinteren når den har rogn

Publisert

Reker
Reker er best om vinteren mellom desember og mars. Den har hardere skall og er også hardere i kjøttet. Rekene trives godt i kulden når vannet er kaldest. Onar Myre i K-Fisk sier at rekefangsten er veldig god for tiden og det er Rognreker som er best. Vi kan også si at det er når rekene er billigst de er best. Det er godt med reker om sommeren, men kvaliteten er ikke så god som på vinteren. Vi må også huske på at næringsinnholdet i reker er sunt, rekene er rike på proteiner og inneholder selen, jod og sink. De små mengdene med fett er sunne med marine omega 3-fettsyrer. K-Fisk har nå god tilgang på reker og fisk. Deres egen båt Erly fisker hvitfisk i Nordsjøen og vi leverer til Domstein Bergen og Stavanger samt til Danmark og til våre lokale utsalg. Bare i helgen gikk det ut tre biler til Danmark med fiskeprodukter. Spis mye reker og fisk, det er synt og godt sier Onar til oss. Bare det å sitte med bordet i flere timer for å skrelle reker og ha på en brødskive med majones er en opplevelse mener nå undertegnede også. Forsidebilde med reker: Vest Foto