Harriet Didriksen var en av bidragsyterne til minnesmerke over Rasmus Tønnessen i Åkraparken

2. april 2019

Harriet A. Didriksen døde den  3. februar 2019. Harriet var den største bidragsyteren til minnesmerke over Rasmus Tønnessen som ble avduket under Glade Maidager 2018. Harriet arvet bedriften til sin onkel og tante og drev den videre i mange år.Harriet har i en del år vært syk, men stilte velvillig opp da vi skulle lage minnesmerke etter en stor Åkramann som levde sitt liv i fiskerbyen New Bedford.

Minnesmerket over Rasmus Tønnessen i parken

 

Nedenfor er litt av minneordet etter Harriet.

MATTAPOISETT – Harriet Ane (Johannessen) Didriksen, 76, av Mattapoisett døde fredelig på St. Annes sykehus i Fall River den 3. februar 2019. Hun var datter Dorothy H. (Ellis) Johannessen og Johan Johannessen.

Harriet begynte å jobbe hos New Bedford Ship Supply Co., Inc. da hun var 13 år gammel. Her møtte hun en fisker, Didrik Didriksen, mannen som senere ble hennes ektemann og far til sine to barn, Jennifer og Dana.

Harriet og Didrik ønsket sitt eget fiskefartøy og i 1968 ble den drømmen til virkelighet. De bygget den 100-fots lange drageren, F / V Pioneer, og bygget senere F / V Bagatelle og F / V Settler; F / V Settler opererer fortsatt i dag og har sin hjemstedhavn på New Bedford Waterfront. Harriet tilbrakte hele sitt liv i fiskeindustrien. Etter å ha jobbet i 40 år på New Bedford Ship Supply Co., Inc., arvet hun virksomheten da hennes tante og onkel, Sarah og Rasmus Tonnessen, døde. Dana vil nå eie og drive New Bedford Ship Supply Co., Inc. Videre.

Harriet ble høyt respektert i fiskeindustrien. Hun reiste opp og ned på østkysten, på vegne av fiskefellesskapet, små uavhengige fiskefartøyer og de enkelte fiskerne som hun virkelig brydde seg om. Harriet var medlem av New Bedford Port Society Ladies Branch og Trinity Lutheran Church. Harriets medfølelse, ekstraordinære generøsitet og hyggelige var alltid hjertelig tilstede.

Harriet Didriksen

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies