Låner ut EL-sykler – helt gratis

18. september 2018

Artikkel: Karmøynytt ved Øystein Merkesvik
Foto: Kent Olsen

Per Inge Eriksen i Åkrehamn Vekst demonstrerer en av syklene som nå er klar til utlån hos Perlestrikk i Centrum Varehus.

ÅKREHAMN: – Her er det bare å skru på knappen og stille inn ønsket hastighet, forklarer Per Inge Eriksen i Åkrehamn Vekst.

Han viser frem to flunkende nye EL-sykler til rundt 20.000 kroner hver som står utplassert utenfor butikken Perlestrikk i Sentrums-bygget på Åkra.

Syklene er to av i alt fire elektriske sykler som nå stilles til disposisjon for lokalbefolkningen og tilreisende. Den lokale sykkelleverandøren, North Bikes stiller syklene til disposisjon, mens Perlestrikk og Celsius reisebyrå tar seg av det daglige utlånet.

– Hvem som helst kan møte opp og låne syklene helt gratis. Det eneste de må gjøre er å betale et depositum på 200 kroner som de får tilbake ved innlevering, sier Eriksen.

På syklene kan man justere hvor mye hjelp man ska få fra motoren. Eriksen viser hvordan.

Godt formål

Syklene kan lånes gratis en time eller to, eller en hel dag. Skal man låne dem enda lengre koster det 200 kroner. Da vil inntektene i sin helhet gå til et godt lokalt formål.

– Det som er det ekstra fine med dette er at om det kommer er overskudd, så vil dette i sin helhet gå til Håpets Havn som driver blant annet utlevering av mat her i området, sier Eriksen.

Han forteller videre at dersom noen ønsker å donere deler av depositumet ved utlån, så vil også disse pengene gå til håpets Havn.

Eksklusivt

Å ha nye EL-sykler til gratis utlån er det ikke mange byer som kan vise til enda her i landet. Eriksen er tydelig fornøyd med at man har fått på plass en slik ordning på Åkra, og utelukker ikke at det kan komme flere slike sykler etterhvert.

– Dette er veldig eksklusivt og vi er takknemlige til John Henry Simonsen i North Bikes som gir oss denne muligheten, sier han.

Lang rekkevidde

Nå håper sentrumslederen at flest mulig vil benytte seg av sykkeltilbudet.

– Man kan sykle i seks timer på ett batteri og de har derfor lang rekkevidde. Syklene er av veldig god kvalitet, og for alle som er nysgjerrig på hvordan en EL-sykkel fungerer så kan dette være en ypperlig måte å teste det ut på, oppfordrer Eriksen som har hjelm liggende klar til alle som vil prøve.

To sykler står nå klare til utlån i Sentrum Varehus, mens to står plassert hos Celcius reisebyrå på Amfi-senteret

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies