Fysisk fostring i eget tempo

18. april 2017

I vår travle hverdag er det ikke alltid like enkelt å få tid til trim. Mange stiller seg også spørsmålet om det er nødvendig å drive med fysisk fostring.

Vi i Åkrehamn Vekst er opptatt av at  våre innbyggere skal ha det så bra som mulig og oppfordrer alle til å trimme, gå tur, sykle, svømme, arbeide i hagen og være aktiv. I den reportasjen vi her deler tar man for seg livsstil og de plager som kan møte oss om vi ikke er aktive. Fremgangen for de som begynner med fysisk fostring er påtagelig etter kort tid. Tiden er her nå med våren og sommeren for døren. Det kan nevnes at Åkrasanden har mellom 200 og 800 personer som går kortere og lengre turer for trimmens og den mentale helse sin del.

Det er fullt mulig å finne sin gode aktivitet enten alene eller sammen med andre.

På sidene til Karmøy Kommune finner du. Friskliv-mestring, mer informasjon har helsestasjonen, leger og du kan kontakte dem selv med mail/telefon Mail:frisklivogmestring@karmoy.kommune.no                   telefon: man, tir, ons, og fredag mellom klokken 0830 – 1130.

Dere kan også å få tak i brosjyrer hos Kommunen og Åkrehamn Vekst: Turstikart for Åkra, Sør-Karmøy, tur og fiskekart, Fritidsfiske og mange flere alternativer.

Vi har lyst å nevne treningsstudioet : SKOI på Åkra og i Kopervik som har trim for alle basert på medlemskap. Dette kan dere se på : www.skoi.no , men vi nevner for sikkerhetsskyld noen aktiviteter for:

For de som er  64 +
Åkra :             tirsdag og torsdag kl. 1100
Kopervik :      mandag og onsdag kl. 1100
Det tilbys også :  Yoga , Livstilskurs,  meditasjon og generell trening i mange variasjoner i grupper eller som egentrening.

Her er en fin artikkel om fysisk fostring for de av oss som har passert 50, den tar for seg hva vi bør og hva vi ikke bør når det gjelder å holde kroppen oppdatert til enhver tid.LES HER

Under Kystkulturdagene på Åkra 23-25 juni, hvor hele familien inviteres til stor variert underholdning hver dag og kveld med aktiviteter for barn og voksne. Det blir St. Hansfeiring med bål på lørdagen.

Søndag 25 juni arrangerer SKOI Treningssenter sammen med Kystkulturdagene , et Molo til Molo løp/ trimtur for familien . Løpet starter på Ferkingstad og ender opp på Mortholmen, hvor det også er muligheter for en søndagsmiddag servert av Slogmåkane.

På Åkrehamn Vekst sine sider finner dere også noen forslag til lokale perler som kan oppleves, Mortholmen, Åkrasanden , Speidarplassen, Fjellagshytta, tursti fra Åkrasanden helt til Ferkingstad og Hop, marka videre mot sålefjell og Stiglene. Her kan man nyte vår flotte natur.

Legger ved noen bilder fra vårt flotte nærområde hvor alle er hjertelig velkomne til å trimme. Gjør alvor av det.

 

 

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies