Bli medlem

Nyheter

Åkrehamn Vekst arbeid i 2016

Publisert

mønster_nøyaktig_full

Flott Frokostmøte på Blå kors på Åkra i dag.

Personalhuset og NAV dro oss gjennom alle mulighetene vi som bedrifter og vanlige arbeidstakere har i dag. Arbeidstrening, omstilling, rekruttering for å nevne noen av de viktige punktene som ble belyst. Vi fikk først en deilig norsk frokost før foredragene. Her var det mye å lære og dersom dere ønsker kontakt med Eirik i NAV eller Jonny på Personalhuset kommer vi til å legge ut en egen sak på våre nettsider(nyhet). Vi koser oss med noen bilder fra seansen, god helg

IMG_1315_edited-1
Jonny Johnsen fra Personalhuset
IMG_1320_edited-1
Eirik Hope fra NAV
IMG_1314_edited-1
IMG_1318_edited-1

Vi er allerede kommet til uke 4, og februar ser snart sine første dager.

Det skjer veldig mye rundt Åkrehamn Vekst for tiden, og dessverre har vi ikke oppdatert bloggen siden mars 2015.
Vi skal prøve å få mer av våre daglige gjøremål på trykk her digitalt.
Fra nyttår og frem til nå har mye av vårt arbeid bestått av tilrettelegging og planlegging av årets aktiviteter.
Vi er også i gang med å bytte mannskap, Veronica Haringstad gir stafettpinnen videre til Marte Knutsen som markedskonsulent med handelstanden sine oppgaver 1. mars dette året. Spennende både for Åkrehamn Vekst og Marte. Vi vil også takke Veronica for de to årene hun har gitt av seg selv i Åkrehamn Vekst. Markedskonsulent arbeidet er i utgangspunktet en 50 prosent stilling, men Veronica har stått på når det er behov for det. Vi ønsker henne lykke til videre.

Vi planlegger også vårt Årsmøte som skal avholdes i begynnelsen av mars. Her får vi besøk av Kjell Pedersen, Åkrabu som i mange år styrte skuta i Petoro som er statens oljeselskap. Han skal holde et foredrag om hvordan det står til i Norge i dag og fremtidsutsiktene. Temanavn blir: Det e alltid håp i hengande snøre. Vi kommer tilbake til flere detaljer senere.
I dag onsdag 27. januar skal vi ha styremøte i Åkrehamn Vekst der hovedpunktet blir planlegging av årsmøte samt årsregnskap og budsjett 2016. Et viktig punkt vil også være at valgkomiteens leder kommer for å sette i gang valgkomiteens arbeid for 2016.
Vi skal også ha et frokostmøte fredag 29. januar kl 08:00 på Blå Kors. Her er tema å få flere ut i arbeid og arbeidstrening. Vi får foredrag fra NAV og Personalhuset samt god mat av Blå kors damene.

Andre oppgaver vi arbeider med nå er: Gründerfabrikk i Stong, Kystkulturdager og Sankthans på Årabrot og Mortholmen, Glade Maidager planlegging og Nye idrettshaller i Åkrehamn. Mange andre oppgaver gjør at dagen aldri blir lik den forrige.

Til slutt i dag et bilde av vår neste medarbeider Marte Knutsen fra Sevland.

Marte

2015

Frokostmøte 20.mars hos Fiskarbonden

Takk til alle våre medlemmer som stillte på frokostmøtet i dag. Det var en kjempe suksess. Gode innlegg fra foredragsholdere og deilig frokost. Vi gleder oss allerede til neste gang.

DSCN3240
DSCN3243
DSCN3247
DSCN3252
IMG_4835
IMG_4837
DSCN3256

 

17.mai flagg

Vi ønsker at alle butikkene skal gå til innkjøp av flagg til å henge på sin fasade. Målet er å skape en nasjonal følelse når en passerer gjennom sentrum 17.mai. Vi jobber også med å få finansiert innkjøp av store flagg til en del av flaggstengene rundt sentrum. Hver butikk velger selv om dette er noe de vil være med på men vi oppfordrer selfølgelig alle til å henge seg på.

standard_Flag_of_Norway.svg

Årsmøte i Åkrehamn Vekst

Du kan lese mer om vårt årsmøte som ble avholdt onsdag 25. februar 2015 HER

bilde
Bjørn Pedersen fra Aibel holdt foredrag på vårt Årsmøte

 

 

 

 

Mange spennende prosjekter i vår region

Invitasjon-mulighetsarena_2015_ytre

Vi er med på Mulighetsarena som Haugaland Vekst arrangerer. Et spennende prosjekt som skal ta oss med inn i fremtidens Region. Vi har også engasjert oss i Regional plan for areal og transport på Haugalandet, der vi har kommet med innspill til planen og deltatt på møter/gruppeoppgaver.
Kommuneplanen for Karmøy skal vedtas før sommeren, ny revidert tilpasning for å få omkjøringsveien på banen igjen. Pilotutbygging på Karmøy fabrikker, Kanskje en stor aktør på Husøy. Jeg kunne fortsatt med enda flere spennende utfordringer fremover i regionen men stopper der. "Hjemme" i vår lille region er det også spennende prosjekter, det bygges på næringsområdet i Veakrossen, AMFI bygger snart ut, Coop regulerer nytt bygg, Det kan bli nybygg på Shell tomten, I Rådhusvegen planlegges nytt næring/leilighets-bygg, på siden av DIVI planlegges nytt leilighet/næringsbygg. Ja oppe ved Trygve J. Sjøen kommer en storstilt utbygging på boligfronten, og det bygges ut flere større boligfelt på Årvoll og Tjøsvoll.
Åkrehamn Vekst ser positive signaler selv om petroleumsindustrien sliter for tiden.

Åkrehamn Vekst arrangerer frokostmøte på Fiskarbonden  i mars

Vi kommer tilbake med påmeldingsfrist, dato og detaljer. Frokosten er fra 08:00 til 10:00. Vi får besøk av Jostein Grindhaug som skal snakke om "Nedtur og opptur" mens Skudeneshavn bilselgeren Geir Sommerfeldt tar opp temaet "Utfordringer i Skudeneshavn"
Vi starter møtet med en god frokost, så gled dere til frokosten og ikke minst to snakkesalige fyrer, som akkurat,  har snakketøyet i orden.

Åkrehamn Vekst med Årsmøte den 25. februar

Vi arrangerer Årsmøte den 25. februar i lokalene til Skudenes & Aakra Sparebank. Alle medlemsbedriftene har fått innkalling. På Årsmøtet får vi også besøk av Verftsdirektør i Aibel Bjørn Pedersen som skal snakke om utfordringene Aibel har gått gjennom det siste halvåret.

Flere nye medlemmer i Åkrehamn Vekst

Frodster Performance, Trines Gartneri og Personalhuset Staffing Group er nye medlemmer i Åkrehamn Vekst denne uken. Vi er ikke i en positiv medlemsvekst og har utsikter for å få to nye medlemmer til i nærmeste fremtid. Vi gratulerer våre nye medlemmer og ønsker dem velkommen i fellesskapet.

Åkra Elektriske sponser Åkrehamn Vekst med Strømskap

Gunvar på Åkra Elektriske hadde i 2014 et oppdrag med å skaffe ÅV mer strøm på torget i Åkrehamn. Etter mye om og menn ble det koblet på til Glade Maidager i 2014. Dette var kostbart for ÅV og Åkra Elektriske har nå slått av på prisen slik at vi kommer meget godt ut av det. Vi takker og bukker :)

Markedsføringsmorgen med Karmøynytt.

Onsdag 28 januar ble det arrangert Markedsføringsmorgen for første gang.

I samarbeid med Åkrehamn Vekst ønsket Karmøynytt velkommen til en morgen med markedsføringstips og triks.

DSCN0370

Tema som ble tatt opp:

Hvordan vurderer kunden annonser?

Hvorfor bestemmer kunder seg for å besøke butikken?

Hvorfor kommer kunden tilbake?

DSCN0371

Det var en lærerik og spennende morgen. Noe var nytt, og noe var tema en møter hver dag, men som alikevell trengte en oppfriskning.

DSCN0373

I siste del av møtet ble det utdelt en oppgave som skulle løses sammen i grupper. Her fikk de bruke den kunnskapen som både var ny og den de hadde lang erfaring med til å komme frem til en løsning.

DSCN0377

Takk til alle som stillte fra butikkene og en stor takk til Karmøynytt som tok seg tid til å  arrangere dette. Vi håpe at dette er noe vi kan gjøre igjen innen kort tid.

 

Så er vi kommet til 2015 og arbeidet i ÅV er i full gang.

Det har til tider vært veldig travelt med mange arbeidsoppgaver nå på nyåret. Vi er i full gang med planlegging av året i sin helhet.
Årsmøtet, Årsrapport, mål og visjoner for 2015 er i arbeid.
Vi har også fått vårt første medlem i 2015, Norkirken Åkra.

Juleavsluttning i Åkrehamn Vekst styre med Pauls ribbemiddag

Som sist år ble årets siste styremøte i ÅV avsluttet med en god ribbemiddag fra Pauls Catering. Etter en liten pust fikk vi servert riskrem, denne gangen uten mandel. Det må rettes opp til neste julemøte :)
Åkrehamn Vekst sine to ansatte Veronica og Per Inge ønsker styre og dugnadsgjengen en Riktig God Jul, og regner med at et godt uthvilt styre tar fatt på nye oppgaver etter nyttår.

ÅV styrejul

 

 

 

 

 

 

Julegrantenning, Julelys i sentrum og Veakrossen, Julemarked er i boks

Vi er strålende fornøyd med julegrantenning med nye julelys i Veakrossen og enda flere lysekroner i Åkrehamn. Det var et veldig godt oppmøte i finværet på torget i Åkrehamn dette året. God stemning, takk til Saron, TNR, Vegar Pedersen, KIWI, Gotterifabrikken,  Ådland Skolekorps og våre to hjelpere Hans Inge og Tom Steven.

Julemarkedet som vi arrangerer sammen med kulturhuset var også dette året en suksess med 45 utstillere. Underholdningen var topp, kundene var det mange av på lørdagen og litt mindre på søndag. Vi evaluerer og ser om vi kan forandre noe, kanskje åpne fredag ettermiddag og lørdag som nå.

Nye reguleringsplaner i sentrum av Åkrehamn

I Åkrehamn sentrum er det lagt ut to nye reguleringsplaner som kan få store utviklingsmuligheter for byen vår dersom planene blir laget til beste for byen.
Den ene planen er det Coop Haugaland v/Vikanes Bungum arkitekter som har satt i gang. Den går ut på at Coop Haugaland ønsker å bygge ny butikk øst for eksisterende. Det søkes også innlagt en forbindelse mellom Klæhaugvegen og Engvegen. Åkrehamn Vekst ønsker planen velkommen og håper at Coop endelig kan få lov til å være med å utvikle byen vår enda mer. Det springende punktet er og blir utkjørsel fra Klæhaugvegen og inn i Fv47, her må kommune og Vegvesen være med og få et skikkelig kryss i eksisterende lyskryss og ikke en kvasiløsning der vi skal ha to kryss med 30 meters avstand fra hverandre. Vi har betalt bompenger mange år nå, men ikke fått en meter vei foreløpig. Her må politikere og adm. i kommunen  trå til og få dette prosjektet planlagt og gjennomført skikkelig. Det står på 15 året gamle bygninger til forfall på grunn av bygge og deleforbud, nå må denne reguleringsplanen legges tilrette for et skikkelig kryss(rundkjøring) der det bør og skal være.

Den andre reguleringsplanen gjelder en forlengelse av Engvegen fra kryss ved Åkravegen og til Tostemvegen. Denne veistrekningen vil være til stor nytte slik av vi kan få mindre trafikk på Fv47.

Begge planer med kart kan du finne på Karmøy kommune sine hjemmesider. link

Nye medlemmer i Åkrehamn Vekst

RH Oppmåling Rune Hemnes, Karmøy Lift & Maskinleie, Skårholm Fisk AS er alle blitt medlemmer i Åkrehamn Vekst i uke 43-2014. Vi oppdaterer bransjeregisteret slik at de nye bedriftene har sin informasjon i orden.

Styremøte i Åkrehamn Vekst

Onsdag 22. oktober var det styremøte i ÅV. Saker som vi arbeider med nå er. Medlemsverving, Julegrantenning, Julemarked, Frokostmøte med Jan Størksen, Julelunsj på Park Inn for våre medlemsbedrifter, Blått Flagg sertifisering på Åkrasanden, Kandidater til Norges Vel Gründerpris,Omdømme bygging, og mange flere oppgaver

6 nye lys prismer er ankommet Åkrehamn Vekst

Etter at vi julen 2013 kjøpte inn 5 store julelys prismer som hang i krossen med mange gode tilbakemeldinger, har vi nå gått til anskaffelse av 6 nye lys der 4 av dem er sponset av Skudenes & Aakra Sparebank. 3 av lysene skal vi henge opp i Veakrossen og de 8 andre i Åkrehamn sentrum. Vi får hjelp til opphenging av Sverdrupsen Hage & Maskinutleie og Karmøy Lift & Maskinutleie. Det kommer til å bli enda finere julebelysning i år :)

Åkrehamn Vekst har startet opp forberedelser til årets Julemarked

Årets Julemarked på Karmøy kulturhus er den 28 og 29 nov. Første møte er avholdt i komiteen som ser for seg et enda større og bedre julemarked med flere nyheter. legger ved et bilde fra fjorårets marked.

jul

 

Informasjonsmøte om utviklingsprogram for byregioner

Åkrehamn vekst deltok på informasjonsmøte om byreginer som Haugaland Vekst kjører for vårt område. Vi blir senere involvert ved intervjurunder med bedrifter og organisasjoner.

Haugaland Vekst har kommet med i Regjeringens utviklingsprogram for byregioner som en av 33  regioner i Norge. Kommunal og Moderniseringsdepartementet ønsker gjennom dette å legge tilrette for positiv utvikling i små og mellomstore byregioner og har satt i gang programmet for å få økt kunnskap om byenes og omlandets funksjon og regionens næringsmessige potensial. Prosjektet omhandler alle ti eierkommunene i Haugaland Vekst, dvs. Karmøy, Utsira, Haugesund, Bokn, Tysvær, Sveio, Vindafjord, Etne, Suldal og Sauda. Programmet er delt inn i to faser, forprosjekt og hovedprosjekt. Vi er nå inne i forprosjektet.

Forprosjektet er rettet mot:

- Kunnskapsinnhenting om de ulike byregionene

- Etablering av samarbeid i regionen

- Identifisering og valg av tema som deltakerne ønsker å arbeide med

Menon Economics er de som etter en anbudsrunde, vant oppdraget og er i full gang med jobben. Analysen er delt inn i to, en som bygger på statistikk og litteraturstudie. Denne inkluderer eksisterende planer som kommuneplaner, diverse nærings-/handelsanalyser, regionale planer, mm. Del to vil bestå av en intervjustudie der utvalgte personer fra politikk og næringsliv blir intervjuet. Analysen vil, der det er mulig, rapportere både på kommunalt og regionalt nivå slik at den enkelte kommune også kan bruke resultatene i sitt arbeid lokalt.

For mer informasjon om byregionprogrammet, se: www.distriktssenteret.no/byregionprogrammet

2014-10-03 13.33.07

 

 

 

Møte på Ferkingstad Havn

Åkrehamn Vekst sammen med kommune og bruker/eier av sjøhus ser på muligheten for større og aktiv bruk av havnen. Foreløpig er vi inne i en samtale, informasjons del der vi har en idé muldring for å se hva vi kan få til i dette flotte og attraktive stedet.
På bildene ser vi Camilla og Ane fra kommunen og Borghild og Karl Sigurd i deres sjøhus

2014-10-03 11.54.04
2014-10-03 11.54.40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blått Flagg prosjekt sammen med Karmøy kommune og Friluftsrådet Vest

blaatt_flagg_web

Åkrehamn Vekst er i gang med det videre arbeidet vedrørende miljøsertifisering på Åkrasanden. Vi har allerede fått godkjent alle våre vannprøver fra i sommer(20 prøver). Vi er nå i gang med møter sammen med kommune og friluftsråd for å få på plass resten av sertifiseringen, slik at vi fra sommeren 2015 kan heise flagget til topps.

Åkrehamn Vekst planlgger årets juleaktiviteter og er i full gang med planlegging av 2015

bilde

Åkrehamn Vekst sender inn forslag på 6. personer til årets Gründerpris

Grundere

Åkrehamn Vekst har fått inn 6 forslag til årets Gründerpris som hvert år deles ut i regi av Norges Vel. Det er mye å ta av og vi kunne selvsagt sendt inn flere forslag, men må ha noe å gå på til de neste årene fremover :)

 

Det velges ut nye bilder fra Vestsiå

Vi er så heldige og ha et samarbeid med Vest Foto og i dag har vi sett på bilder fra Vestsiå. Det var vanskelig å bare velge noen for det var så mange flotte. Bildene vi valgte er snart å se på vår hjemmesiden.

Bildeutvelgelse VestFoto

 

 

 

Medlemsmøte for nye og gamle medlemmer

Invitasjon Medlemsmøte.indd

Takk til alle som møtte på Medlemsmøtet. Neste gang håper vi enda flere stiller.

Dette er noen av sakene vi snakket om:

Blogg

Vi i Åkrehamn Vekst har opprettet en blogg på våre nettsider der vi legger ut ting vi arbeider med. Ta turen innom om dere ønsker ett innblikk i hvordan vi har det På Jobb.

Karmøynytt Annonsering

Vidar Jenssen, Dalig leder i Karmøynytt hadde presentasjon om avisen og om noen av deres planene videre. Han poengterte hvor viktig det er å sette opp en plan for markedsføring og annonsering. Da vil en alltid berett til en kommende kampanje og det gjøre effekten av både annonseringen og utbytte for annonsør bedre. En annonse bør inneholde riktig budskap ift hvilken effekt en ønsker å oppnå. Ikke undervurder effekten av annonse i lokalavisen og bare bruk sosiale medier for å markedsføre. Det er kun 16% av dine følgere som får med seg det budskapet du deler om ikke noen andre deler det videre....!

Ta konktakt med Karmøynytt om dere trenger hjelp og veiledning ift hvilke annonser, planer som passer din bedrift best.

Pyx Kommunikasjon

Linda Nordbø er eier av Pyx kommunikasjon og hovedressurs i selskapet. Linda har bakgrunn som journalist i store, toneangivende, norske redaksjoner, i tillegg til solid konsulenterfaring fra næringslivet. Hennes erfaring og nettverk fra næringslivet og media, kombinert med en god, journalistisk penn, gjør Pyx til en unik rådgivningspartner i et bredt spekter av oppdrag.

Her er noen av temaene Linda presenterte og vi som var tilstede på møtet diskuterte:

Handelsnæringen på Vestsiå: 
Omdømme og synlighet

Har dette noen effekt på handelen i sentrum? Hva er sentrum på Åkra? Hvorfor velger 
du å dra til et kjøpesenter? Hva ønsker vi at Åkra sentrum skal være? Hva må på plass?

Nøkkelen til suksess: Å framstå som én felles enhet

Et bærekraftig sentrum i vekst”

Ett sentrum: Åpningstider, Markedsføring, Aktiviteter

Diverse 

Parkering. Åpningstider. Identitet kampanje, hva er unikt med å handle på Vestsiå? Julegrantenning. Felles Kampanjer med sentrum og Amfi.

Vi ønsker å opprette en aktivitets komite for handel.

Fremtidige møter:

Vi kommer til å ha medlemsmøte hver mnd fremover. Dette kommer til å være morgenmøter og foregå i våre lokaler på Centrum Varehus. Jeg kommer tilbake med datoer og tema for møtene.

Det er ikke forventet at dere skal stille på alle møtene, men om dere vil være med å bidra til at Vestsiå skal bli et bedre handessted er det gøy om dere engasjerer dere:)

Medlemsmøte 15.09.2014

Ny medlem i Åkrehamn Vekst

Vi jobber hele tiden med å få nye medlemmer i Åkrehamn Vekst for vi vil ha alle med på laget. Ved å være medlem står vi alle sterkere som en felles enhet som jobber sammen mot feller mål og resultater. Vi styrker hverandre gjennom rådgivning, samhold og utvikling. Alle medlemmer har gode medlemsfordeler hos oss og vi gjør alt vi kan for å tilfredstille deres krav til oss som handels og næringsforening.

Denne gangen var det Shoe Me i Åkrakrossen som meldte seg på laget. Vi gleder oss til mye spennende arbeid sammen.

10696184_10152696051418879_3628238478483658938_n

Det finnes så mange flinke unge blant oss her på Karmøy

De er i gang med en ny runde med ungdomsbedrifter på Åkrehamn VGS. Veronica representerte Åkrehamn Vekst i panelet hos Media og Kommunikasjon ved Åkrehamn Vidergående Skole da de skulle presentere sine forretningsideer. Linda fra Pyx Kommunikasjon og Ungtentrepenørskap var også deltagere av panelet.

Det var fem bedrifter som skulle presentere sin forretningside, vi skulle gi konstruktive tilbakemeldinger og kommer med gode tips og råd til elevene. Dette er elever på media og kommunikasjon som skal drive ungdomsbedrift dette skoleåret, dvs. de skal starte drive og avvikle sin egen bedrift i løpet av skoleåret. Ideene var mange og gode. Utrolig gøy å se hvor flinke disse elevene er og hvor mye engasjement de har. Jeg gleder meg til å følge de videre og håper de blir tatt godt imot av både kunder og næringsdrivende her på Vestsiden.

Ønsker dere å vite mer om ungdomsbedrift, besøk gjerne vår nettsidehttp://www.ue.no/Laerere-og-forelesere/Videregaaende-opplaering/Ungdomsbedrift.

IMG_2764

 

 

Vi arbeider stadig med Blått Flagg på Åkrasanden

Vi har nå etter at alle vannprøvene er godkjent innkalt til et møte med Karmøy kommune og Friluftsrådet for sammen å lage en søknad om miljøsertifisering av Blått Flagg på Åkrasanden.

Åkrehamn Vekst har fått en ny innmelding fra Haugaland Møbel og Snekkerverksted

Vi fikk en epost fra bedriften i uke 36 der de ønsket å bli medlem i ÅV. Det er alltid en glede for oss i ÅV når vi får nye medlemmer og spesielt når de uoppfordret melder seg inn :) Vi gratulerer Veabedriften med medlemskapet i Åkrehamn Vekst og håper vi kan få gjensidig utbytte av fellesskapet.

Vinmonopolet har vært på befaring i vårt område

I den forbindelsen har Åkrehamn Vekst sendt en del opplysninger om Åkrehamn/Veavågen området når det gjelder varehandel og folketall.

Hei og takk for nyttig analytisk informasjon som vi tar med oss i den videre prosessen frem mot Vinmonopolets styres beslutning om nye pol i 2015, som fattes senhøstes i år. Hilsen______Vinmonopolet

 Bruktmarked i fint høstvær på torget i Åkrehamn 13. september

Nettannonse Bruktmarked

 

 

 

 

Kjempebra med bruktmarked på torget i Åkrehamn. Mye folk og stor stemning. Prutingen går og brukte remedier går fort unna. Dette ønsker vi å arrangere flere ganger :)

bilde (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link til oppslag i H-avis på Bruktmarked: http://www.h-avis.no/nyheter/jaktet-pa-bruktskatter-1.8582193  

Link til oppslag i Karmøynytt: http://www.karmoynytt.no/2014/09/13/bruktmarked-slo-hos-akrabuen/

 

Lappedagen i Krossen kontorfellesskap

I dag hadde vi invitert alle nære og kjære som vi deler kontorfellesskap med til Lappedag. Vi ønsket at alle skulle komme sammen for å bli bedre kjent ettersom det stadig flytter inn nye naboer her. Nå begynner vi å bli en riktig så flott bukett med mye kunnskap og fagområder og vi gleder oss til å samarbeide med alle sammen.

Invitasjon Lappedag
DSCN0040
DSCN0042
DSCN0045

 

 

Åpning av Vili & Vé

Vi var på åpning av den nye kafeen i Åkrehamn. Det var utrolig god stemning og mange som møtte opp til åpningen. Fantastisk bra hva de har fått til på så kort tid. Avgjørelsen om at de ville åpne kafe ble tatt i juni og nå er kafeen allerede åpnet. Dette viser at om man virkelig vil noe så er alt mulig. Slike engasjerte og ivrige mennesker er det deilig å ha rett nede i gata. Så nå er det opp til oss kunder å ta i bruk kafeen! I kafeen som har plass til rundt 30 personer, vil menyen foreløpig bestå av blant annet pastasalat, kaker, supper, wraps, reke- og roastbiffskiver. I tillegg har de en egen butikkavdeling hvor det selges glasskunst og interiør av merkene House Doctor, Nicholas Vahe, Isak og Nordal. DSCN0017 DSCN0019 DSCN0023 DSCN0037

 

 

 

 

Vi stiller opp for våre medlemmer!

Vårt ønsker er å hjelpe alle medlemmer på alle mulige vis. Om det gjelder markedsføring, aktiviteter, strategi, fornying eller test av produkter og tjenester så stiller vi opp:) Denne gangen var det Karmøy Hud & Fot som kontaktet oss ang test av spray-tan. Det er ingen hemmelighet at både jeg og Per Inge var begge veldig gira på å stille opp, men uheldigvis for Per Inge var det jeg som denne gang trakk det lengste strået:) Skal du i bryllup, dåp, bursdag, konfirmasjon, julebord eller firmafest? På byen eller på date? Eller kanskje du skal på ferie og vil være brun fra dag 1? Da er spray tan en enkel og rask løsning! Jeg ble kjempe fornøyd med både resultatet og utførelsen av tanningen:) Dette er absolutt noe jeg kommer til å gjøre igjen. Fargen du får med vår spray tan varer i 5-10 dager – dette avhenger uansett av hudtype og før- og etterbehandling og koster bare 400kr.  

Spraytan.Etter

Hva er spray tan? Spray tan er en måte å bli raskt brun på som ikke involverer soling eller UV-stråler. En spray tan kan gjøres enten manuelt eller automatisk i et kabinett, men manuell spray tan ser generelt mer naturlig ut da terapeuten har mulighet til å variere graden av brunfarge på forskjellige kroppsdeler (fks en lysere brunfarge på underarmen og en mørkere brunfarge på skuldre og bryst) slik resultatet ville blitt hvis du hadde solet deg på vanlig måte.

 

Åkrasanden er i vinden og Åkrehamn Vekst er i gang med å få Åkrasanden inn i Blått Flagg systemet

Vi har allerede tatt vannprøver gjennom sommeren og de er nå godkjent :) Arbeidet med de andre kriteriene vil foregå utover høsten og vinteren

Blått Flagg

Blåttflaggstrand2_01246(2).jpg
 
Blått Flagg er et miljøsertifikat som årlig tildeles omtrent 3500 strender og marinaer i 41 land på tvers av Europa, Sør-Afrika, Marokko, Tunisia, New-Zealand, Brasil, Canada og Karibien. Formålet med Blått Flagg er å fremme bærekraftig utvikling ved strender og marinaer, gjennom strenge krav når det gjelder miljøledelse, vannkvalitet, sikkerhet og service, og miljøopplæring og informasjon. Blått Flagg programmet ble startet i Frankrike i 1985 og i resten av Europa fra 1987. Formålet var å engasjere strender til å overholde EU's badevannsdirektiv. I 2001 ble Sør-Afrika som første land utenfor Europa tatt opp. Les mer om denne utviklingen på deninternasjonale hjemmesiden. Blått Flagg ble innført i Norge i 1999. Det har lenge vært relativt liten oppslutning rundt ordningen, men dette er nå i endring. Stadig flere kommuner gjennomfører i større grad grundig overvåkning av badevannskvaliteten, har satt i gang tiltak for å forbedre både miljøet og sikkerheten for gjestene ved strender og marinaer, og har startet arbeidet mot Blått Flagg sertifisering.
 

 

 

Låneparaplyer

Vi i Åkrehamn Vekst har et ønske om at været ikke skal være noe hinder for shopping og aktivitet hos våre medlemmer. Været kan vi dessverre gjøre lite med, men en hyggeligere og mindre våt opplevelse for kundene det vil vi gjerne få til.

For at folk skal bruke sentrum til tross for regn ønsker vi å ha låneparaplyer i alle butikkene. Vi kunne tenke oss å starte med 1000 paraplyer som vil utgjør en pris på kr 40 000,- Vi jobber derfor nå med sponsorstøtte til paraplyene ved å kontakte vår lokale bedrifter ang støtte.

c7ac166a-28ac-4499-96dc-1220fd6c0755

 

 

 

 

I dag fikk vi nyheten om at Åkrasanden er kåret til Norges beste strand

AAkrasanden_jpg_565870b Det var utrolig gøy at Åkrasand stakk av med seieren om å være Norges fineste strand. Vi har gjennom hele sommeren jobbet for å få folk til å stemme på den flotte stranda vår. Og at Åkrabuen er stolte over stranda si det er det ingen tvil om, for egasjementet for å stemme og oppfordre andre til å stemme ble stor. Via vår facebookside fikk vi delt budskapet om konkurransen og vi takker alle om har vært med å stemme :) Skjermbilde 2014-09-01 kl. 14.33.42

 

 

 

Åkrehamn Vekst har mange gode avtaler som bedriftene sparer tid og ikke minst økonomi for våre medlemer

Skolesenter

Kursplan HMS (september 2014): Høsten er like rundt hjørnet, og vi starter igjen våre aktuelle HMS-kurs nå i september! Her er en liten oversikt over de aktuelle kursene: Grunnkurs HMS (verneombudskurs) - 4 dager (lovpålagt opplæring for verneombud og AMU-medlemmer) Kursdato: Mandag 8. september (til og med torsdag 11. september) Kurssted: Næringsakademiet i Haugesund Kurstid: kl. 09.00 til 16.00 Pristilbud (medlemmer i ÅV) - kr 5500,- (alt inkludert) HMS- for ledere - 1 dag (lovpålagt minimumsopplæring for alle bedriftsledere) Kursdato: Tirsdag 16. september Kurssted: Næringsakademiet i Haugesund Kurstid: kl. 09.00 til 16.00 Pristilbud (medlemmer i ÅV) - kr 1900,- (alt inkludert) Grunnkurs risikovurdering - 1 dag Kursdato: Onsdag 17. september Kurssted: Næringsakademiet i Haugesund Kurstid: kl. 09.00 til 16.00 Pristilbud (medlemmer i ÅV) - kr 1900,- (alt inkludert) Påmelding: Send en e-post til adressen: terje.fjell@skolesenteret.no eller ring oss på tlf 52 70 17 00 (mellom 08.00 og 16.00). Ønsker du en prat med kursholder, kan du ringe Terje på tlf 959 74400. Vi trenger navn på deltaker(e), deltakers telefonnummer, samt bedriftens fakturaadresse. Husk å oppgi at du er medlem i Åkrehamn Vekst! Med vennlig hilsen Terje Fjell daglig leder Haugesund Skolesenter AS, Næringsakademiet, Postboks 513, 5501 Haugesund, Tlf: 52 70 17 00 Hvis du er på Facebook, så finner du link til våre sider under her:  http://www.facebook.com/skolesenteret  Websiden vår finner du her: www.næringsakademiet.no

 

 

 

 

 

Mange spennende planer hos Fiskarbonden

I dag har vi vært i møte med Fiskarbonden Spiseri for å høre om hvordan de siste måndene har vært og hvilke planer de har for veien videre. Det er utrolig gøy å høre at så mange har tatt turen innom restauranten og baren. For de av dere som ikke har tatt turen enda så anbefaler vi dere å gjøre det. I helgen hadde de besøk av Finn Kalvik og arrangemnetet var en kjempe suksess. Videre kan dere bare glede dere for det kommer til å bli arrangert mange kvelder med god mat og underholdning hos Fiskarbonden. Få med deg hva som skjer framover her : Fiskarbonden Spiseri Fiskarbonden møte

 

Utleie av utstyr

Åkrehamn Vekst har en del utstyr som leies ut. Partytelter, markedstelter, lydanlegg og annet utstyr. Skal du arrangere noe eller kjenner noen som skal så er det bare å ta kontakt så finner vi i sammen en løsning som passer ditt arrangement. Denne helgen har vi leigd ut markedstelter til Sandvedagen og et annet privat arrangement. Leie prisener er gunstige og er du eller din bedrift medlem så får du enda bedre pris på leie av vårt utstyr. Her finner du oversikt over utsyr og priser: Utstyr

 

 

 

Høstmarked med ny vri

Planleggingen av årets Høstmarked begynte allerede tidlig i sommer. Vi ønsket et konsept som trekker mye folk til sentrum og engasjerer både selgere og kunder i alle aldre og kjønn. Derfor landet vi på bruktmarked. Dette håper vi er et konsept som favner mange. Vi har satt av eget område for barnas bruktmarked. Alle de som har saker og ting de ikke selv trenger lengre, kan selge eller bytte det bort for det kan ha en verdi for andre. Når gamle ting du selv ikke trenger lenger kan gjenbrukes av andre, sparer vi miljøet for unødvendig avfall. Eksempler er klær og tekstiler, møbler, sportsutstyr, bøker og pyntegjenstander osv.  Etter at konseptet var klart begynte planlegging og gjennomføring av hvordan vi skal spre budskapet og få folk tilå stille som selgere og komme å handle. Vi har blandt annet sendt ut invitasjoner på mail, opplyst butikkene i område, hengt opp maaaange plakater og opprettet et arrangement på facebook og informert på våre nettsider. Vi jobber med å få butikkene til å stille med gode tilbud og at det skal være mulig å få seg en matbit under shopping runden :) IMG_2937

Ny kafè i Åkrehamn fra 4. september

Da Nerijønå la inn årene i Åkrehamn sentrum satte Veronica og Per Inge straks igang tankearbeidet for å se på hvilke muligheter vi hadde for å få en ny kafé i sentrum. Solstein kom opp som vår første prioritet og vi kontaktet eiere av lokalene i Rådhusvegen samt daglig leder i Solstein for å påvirke dem. Etter to uker bestemte de seg for å sette i gang med et nytt konsept og den 4. september åpner den nye kafeen i sentrum. Navnet blir Vili & Ve og foruten kafé mat vil det også bli utsalg av glasskunst med mer. DSCN0008

Åkrehamn Vekst har avtalt med Vegvesenet om opprydding langs fylkesveien i Sentrum

Vi i Åkrehamn Vekst har tidligere vært i dialog med Vegvesenet om at vi ønsker at de skal være med å bidra til at sentrum her på Åkra også får en liten makeover.

Dette ville de være med på så nå er gjerde langs veien tatt bort. Vi skal få noen flere planter på torget. Kantstein skal legges og vann skal fjernes – dette blir jo kjempe bra!! :)

Nå er de endelig i gang og vi håper at miljøet blir enda bedre i sentrum :)

Åkrehamn Vekst ønsker at alle butikkene lager et fint miljø utenfor sine butikker sommer som vinter.

Blomster og benker er på plass utenfor de fleste butikker i sentrum denne sommeren :)

bank