Bli medlem

Nyheter

Når kulingen rår

Publisert

_DSC0033_2

Noen ganger er det godt å sitte inne i varmen når vær og vind herjer ute. Andre ganger er det godt å pakke seg inn etter værforholdene og dra ut for å være i elementene.

Med stiv kuling og springflo var det friskt å dra ut i havgapet på Vestsiå i dag. Hverken tekst eller bilder vil fullt ut kunne beskrive opplevelsen av vinden som tar tak og røsker i kropp og sinn, men noen glimt vil jeg likevel prøve å dele.

Turen startet i havna på Åkra hvor sjøen lekte seg over kaikantene og frådet friskt i havnebassenget.

_DSC0010
Springflo i havnebassenget.

Turen etterpå gikk opp til utsiktspunktet på Holmen. Her tok vinden godt tak i bilen, og da jeg kom ut var det bare å sette sjøbein for å holde seg stående, og prøve å få et så godt grep om kameraet som mulig.

_DSC0001
Mot Mortholmen

På Åkrasanden sørget springfloen og vinden som sto rett mot land, for at det var bare å glemme å ta turen på strendene, de var rett og slett knapt å se. Men turgåere lar seg ikke stoppe. På stien bak strendene var både folk og hunder ute i det friske været. "Å dette er frisk og godt" var omkvedet.

_DSC0028
Stien var det beste valget i dag og det gjelder å ha klær etter forholdene.
_DSC0033
Her skuer guttene utover strendene som "forsvant" i dag.

Man er sjelden alene med fotoapparatet i vær som dette. Det er mange som vil ha noen blinkskudd av det vinden klarer å stelle i stand. I dag var heller intet unntak.

_DSC0048
En ivrig fotograf på Åkrasanden.

På Ferkingstad sto sjøen over moloen. Sperringen som nylig er satt opp, gjør at biler ikke kan kjøre ut på moloen lenger, men i dag var det absolutt heller ikke å anbefale for gående.

_DSC0055
Sterke krefter herjer på moloen på Ferkingstad.

Fishermens Memorial er reist til minne om karmøyfiskere som har omkommet på havet i amerikanske farvann. På en dag som denne, når havet fråder rundt monumentet, er det ikke vanskelig å forestille seg de kreftene fiskere her hjemme og ute har hatt å hanskes med. Og man blir ekstra ærbødig overfor kystkulturen som er grunnlaget for bygdene her.

_DSC0082
Fishermens Memorial
_DSC0110
Ferkingstad
_DSC0115
Ferkingstad

For flere blogger klikk blogg i hovedmenyen