Når kulingen rår

30. januar 2013 — Blogginnlegg av Tove

Noen ganger er det godt å sitte inne i varmen når vær og vind herjer ute. Andre ganger er det godt å pakke seg inn etter værforholdene og dra ut for å være i elementene.

Med stiv kuling og springflo var det friskt å dra ut i havgapet på Vestsiå i dag. Hverken tekst eller bilder vil fullt ut kunne beskrive opplevelsen av vinden som tar tak og røsker i kropp og sinn, men noen glimt vil jeg likevel prøve å dele.

Turen startet i havna på Åkra hvor sjøen lekte seg over kaikantene og frådet friskt i havnebassenget.

Springflo i havnebassenget.

 

Turen etterpå gikk opp til utsiktspunktet på Holmen. Her tok vinden godt tak i bilen, og da jeg kom ut var det bare å sette sjøbein for å holde seg stående, og prøve å få et så godt grep om kameraet som mulig.

Mot Mortholmen

 

På Åkrasanden sørget springfloen og vinden som sto rett mot land, for at det var bare å glemme å ta turen på strendene, de var rett og slett knapt å se. Men turgåere lar seg ikke stoppe. På stien bak strendene var både folk og hunder ute i det friske været. «Å dette er frisk og godt» var omkvedet.

Stien var det beste valget i dag og det gjelder å ha klær etter forholdene.

Her skuer guttene utover strendene som «forsvant» i dag.

Man er sjelden alene med fotoapparatet i vær som dette. Det er mange som vil ha noen blinkskudd av det vinden klarer å stelle i stand. I dag var heller intet unntak.

En ivrig fotograf på Åkrasanden.

 

På Ferkingstad sto sjøen over moloen. Sperringen som nylig er satt opp, gjør at biler ikke kan kjøre ut på moloen lenger, men i dag var det absolutt heller ikke å anbefale for gående.

Sterke krefter herjer på moloen på Ferkingstad.

Fishermens Memorial er reist til minne om karmøyfiskere som har omkommet på havet i amerikanske farvann. På en dag som denne, når havet fråder rundt monumentet, er det ikke vanskelig å forestille seg de kreftene fiskere her hjemme og ute har hatt å hanskes med. Og man blir ekstra ærbødig overfor kystkulturen som er grunnlaget for bygdene her.

Fishermens Memorial

Ferkingstad

Ferkingstad

 

For flere blogger klikk blogg i hovedmenyen

© Åkrehamn Vekst — Utviklet av Appex

Personvern & cookies