Bli medlem

Nyheter

Hvorfor er Sinnataggen blid men likevel alvorstynget i dag.

Publisert

Det nærmer seg juletid og for de fleste av oss er det en fin, hyggelig, fredelig og familiesammenkomst i hyggelige varme omgivelser selv om det er vinter. De fleste både barn og voksne gleder seg til jul, ikke bare på grunn av Jesus fødsel men også atmosfæren med familiemåltider, pakker, hyggelig samvær og hygge. Det er som om freden senker seg inne i de fleste menneskers sinn, slik at vi samles i en forent koselig hygge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lys i mørket

Det er dessverre ikke alle som har det like godt i Norge som flertallet av oss. En liten del av befolkningen sliter slik at høytiden der vår frelser ble født ikke er en like god og flott opplevelse. Rus og narkotika er en del av vår hverdag i samfunnet beklageligvis. Det er en del familier som sliter skikkelig, og i juletider er pengeboka tom. Familier der far eller mor eller begge drikker mye, sliter barna selvsagt både til hverdag og høytid, men ekstra ulykkelige blir barn kanskje i julen når de ser hvordan skolevenner har det hjemme. En annen gruppe som trenger deg og meg spesielt i julen er de som bor alene uten familie rundt seg, kanskje vi kan be dem hjem en dag i julen for at de også kan kjenne tryggheten og gleden ved det sosiale gode samvær.

christmas-tree-detail-1565174

Kan vi hjelpe her lokalt, slik at de som har det vanskelig kan få en god julehøytid selv om de ikke har samme ressurser som flertallet. JA det er mulig å lette problemene selv om vi ikke kan løse floken for alltid på så kort tid. Vi vet jo hvor vanskelig det er å komme ut av rus, vold og fattigdom. Men vi kan hjelpe likevel. Julehøytiden skal være en glede både for de av oss som er religiøse og tror på Jesu fødsel og han han er vår frelser, men også for de som ikke tror men har en god opplevelse i jule og mørketiden. Vi er glade og fornøyde og kan kanskje med enkle ord og en hjelpende hånd glede de svake i samfunnet med litt ekstra vennlighet i julen.

christmas-1443467

Det er også en mulighet for oss til å gi en hjelpende hånd til frivilligheten der vi kan være med å glede de som sitter alene, har det vanskelig med rus eller tom lommebok. Frivillige er ønsket av de fleste organisasjonene som driver ekstra service til vanskeligstilte. Vi kan også være med å gi en ekstra gave, gjerne like stor som den dyreste julepresangen du kjøper i år. Vi har viktige støttespillere som Frelsesarmeen, Godhetssentralen, Røde Kors, ABR senteret og flere som vi kan gi av glede både fra lommebok og dugnadsånd.

Støtt en god sak og føl den gode samvittigheten drive inn i sjelen vår slik at vi kan få en fin juletid også i år sammen med dem som til vanlig sliter.

God førjulstid og ikke minst en riktig god julehøytid