Bli medlem

Nyheter

KRISE!!!!

Publisert

olja

KRISE!!!!!!

Nå e eg rettåslett drittlei av ordet krise. Kin e dei så heila tiå skrive om dei negative tingå så skjer i Norge, e dei negative av natur elle (akkuratt så meg sjøl). Skrue eg på fjernsynet, hørre på radio elle ser på den dere internetten, e det sama gnålet om adle så gjere noge gale elle så går te dikkens. Det e sikkert obligatorisk for dei så går på medielinjer for å bli sjornalister (Eg vett vell at det ikkje skrivest så, men det e min dialekt så det så) at flest timar har dei på hovedlinjå "Finn det negativa å bretta det ut på minst to sier".
Hei hei dokke sjornalistar, nå må dokke og finna dei positive siene i samfunnet, men då nytta det sjølsagt ikkje å snakka med meg. Du ser at eg e fydde så, å fekk det inn med morsmelkje at eg sko vara negative. MEN det gjelde jo ITSJE resten av verden, dokke kan leita itte dei positive signalene utenom dette here oljesølet.

Ska dei ikkje bygja nye fabrikk på Hydro kanskje, masse fisk i havet hørre eg og. Ryanair går te Spania ennå så ikkje fortvil adle dokke så har hytta der. Dei bygje ut på Amfi og, Coop ska bygja, nye vei fra gamlehjemmet på Åkra te Tjøsvollfeltet. Det hette ikkje gamlehjemmet lenger, det va for negativt, herre min hatt nå hette det Bu og behandlingshjem, ka betyr det da, e ikkje det det sama så gamlehjem da. I Veakrossen bygje di stadigt nytt, nå e det Monter så auka volumet sitt, ny storhall te heila Karmøynå har veabuen fått te, heilt utruligt å nå ska dei bygja på Åkra og seie di, fleire hallar å nye skule. Det blir folkesamling på kaien dette året og, fiskeridagar elle Åkra dagane så desse norsk amerikanarane seie. Nye dagar blir det og, kystkulturdagar kadla de det rondt sanktans, det blir jo kjekt for dei så våge seg ut i stiv kuling å sju grader så der pleie å vara då. Har eg gløymt noge nå mon tru, ikkje lett for ein så e fydde negative å snakka opp det positive ser dokke.

Jaja jaja, det e vår i loftå og seie de, det blese stikker å strå å tempen vise seks grader. Sa meg vår, nå ska eg vara litt positive og da. Det e lika varmt om sommaren så det e i julatiå her på vestsiå, positivt det vell?

Eg avblese nå heila denne here kriså i dag. Det går mot sommar, å verre elle sist sommar e det ikkje muligt å få te. Godt år folkens framtiå e muligheten seie di.