Bli medlem

Nyheter

Byggeaktiviteten i Åkrehamn området tar seg kraftig opp

Publisert

Det er mange år siden Åkrehamn området har vokst så lite som i 2014. Det er mye høyere byggeaktivitet i 2015 og  de nærmeste årene. Veavågen vokser derimot mye og har størst økning i folketall på Vestsiå med hele 94 personer i 2014. Åkrehamn øker med 10 og Ferkingstad med 11 personer. Det gjenspeiles også i boligbyggingen for 2013 og 2014 med mindre utbygging enn tidligere år. I andre halvdel av 2014 øket boligbyggingen igjen og vi ser et helt annet bilde i 2015. Fremover vil boligbyggingen komme opp igjen på det nivået som er nødvendig for å øke folketallet tilsvarende som de siste årene. Åkrehamn Vekst har tatt kontakt med en del byggfirma og eiendomsutviklere og vi ser at aktiviteten stiger.

DSCN3210
Bolig på Åkra Øst, Bjerklund

Åkrehamn:

Trygve J. Sjøen har solgt 40 enheter på Åkra Øst, Bjerklund og har nå 5 usolgte enheter igjen. Ved siden av Bjerklund ligger Gjerdetunet der de også har 9 enheter som er klar til bygging. Trygve J. Sjøen er i ferd med å få godkjent reguleringsplan på Stongtunet der det kan komme opp 45 – 50 enheter. JK Eiendom skal bygge 17 enheter og næringsdel på Esebjør i Rådhusvegen, prosjektet er i ferd med å reguleres nå. Videre har de under regulering Rådhusgaten Panorama der det kan bli 80 til 100 enheter pluss næringslokaler. JK Eiendom skal også i gang med regulering av Haugehjørnet der det kan komme 40 – 50 leiligheter og næringslokaler. Coop er i sluttfasen på regulering av 8-9 tusen kvadratmeter nye næringslokaler øst for eksisterende Coop butikk, her er det usikkert om det kommer leiligheter. Hans J. Rasmussen regulerer Grimsbytoppen der de har planlagt 14 enheter. De har også en ny bolig for salg på Årvoll. Vardemyr AS har 25 enheter under regulering ved siden av Tjøsvold Barnehage. Garvik utvider sitt prosjekt på Håstø der det kan komme mellom 70 og 80 enheter, og de håper på byggestart med 40 enheter i løpet av 2015. På Rindå ( ved siden av tomt ny skole på Åkra) har Garvik 21 enheter under bygging der 50% allerede er solgt. På Tjøsvold Øst, Tostemmen har de 30 enheter der 10 av dem allerede er klare for innflytting. A. Utvik har 28 enheter på Tjøsvolltunet. Her er 3 tomannsboliger allerede innflyttet, 14 enheter er klar til å flytte inn i og de planerer nå 4 stk. tomannsboliger som allerede er solgt. På gamle Shellstasjonen i Åkrehamn kan det komme byggeplaner i løpet av få år. Lenger sør i Åkrehamn v/Divi har Skudenes Bygg to prosjekter med til sammen 21 enheter og næringsdel. Her er de i ferd med å gå ut med salgsprospekt på de 9 første enhetene.

Veavågen:

Hellvik Hus og Trygve J. Sjøen har startet skoging og planering på Sørbø ( i nærheten av Klippen) Her er det planlagt flere hundre nye enheter og de håper å være i gang i slutten av 2015. Hellvik Hus har 10 enheter (eneboliger) for salg i Salvøyvegen der 3 allerede er solgt. Didrik Hereid har ca 30 - 40 enheter som kan bygges i Steinarskogen. I Steinarskogen er 1 enebolig klar nå og 5 eneboliger planlegges, en 4 mannsbolig og en del rekkehus er også under planlegging. Didrik Hereid har allerede satt opp 15 enheter og det er planlegging på ca 15 nye nå. Hans J. Rasmussen har 9 enheter klar med Husbankfinansiering i Rekjetun der de også planlegger 4 nye. De har også 3 enheter i Sævik. Garvik har søknad inne nå på bygging av 5 enheter på Moldbakkane.

Ferkingstad:

På Ferkingstad Øst har Hans J. Rasmussen tomter for salg og 8 – 10 nøkkelferdige enheter til salgs.
Det vil også være en del fortetting av boliger/enheter i mindre skala som vi ikke har fått med oss i denne oversikten. Ser vi på totalen av det som kan komme i løpet av 2015 og de nærmeste årene, er det planlagt/påbegynt ca 750 enheter på Vestsiå.